DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20721291,38%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Yıl Alışveriş Festivali başladı

Yeni Yıl Alışveriş Festivali başladı

Her yıl geleneksel hale gelen Yeni Yıl Alışveriş Festivali'nin 3'üncüsü açıldı. Edirne Belediyesi tarafından, üreten kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı stantlar Saraçlar Caddesi'nde açıldı.

ABONE OL
22 Aralık 2023 13:47
Yeni Yıl Alışveriş Festivali başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl geleneksel hale gelen Yeni Yıl Alışveriş Festivali’nin 3’ncüsü açıldı. Edirne Belediyesi tarafından, üreten kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı stantlar Saraçlar Caddesi’nde açıldı.

Kurdele kesimi ile gerçekleşen açılış öncesi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın tek tek gezdiği yılbaşı stantları 31 Aralık’a kadar açık kalacak. Festivalde el örgüleri, süslemeler, hediyelik eşyalar, takı ürünleri ve el emeği oyuncaklar satışa sunuldu.

“KADINLARIMIZIN AİLE EKONOMİLERİNE BİR NEBZE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl üçüncüsü düzünlenen Alışveriş Günleri Festivali’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Tabi bunu düzenlerken, bir nebze üreten kadınlarımıza bir destek, onların aile ekonomilerine o özverileriyle, emekleriyle sağlamaya çalıştığı katkılara, biz de bir ön ayak olmaya, bir nefes aldırmaya çalıştık. Az önce kadınlarımızla yaptığımız görüşmelerde, birçoğunun bundan memnun olduğunu gördük. Tabi hava şartları nedeniyle hava soğuk, o biraz etkiliyor ama, bu gelenek Orta Avrupa’da çok uzun yıllar önce, belki de yüzlerce yıl önce başlayıp, bugün dünyanın birçok yerlerine yayılan yılbaşı alışveriş günlerinin bir Edirne versiyonu. Bugün Avrupa’nın hangi şehrine gitseniz, büyük ya da küçük, gösterişli ya da daha sade, mutlaka yılbaşı alışveriş günleri, festivalleri vardır. Bunu Edirne de üçüncüsünü yaparak, sürekli hale getirmeye, aile ekonomilerine bir katkı oluşturmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız, yalnız böyle her işte olduğu gibi, içlerinden gelerek, yüreklerinden, kalplerinden gelerek, tüm samimiyetleriyle, tüm sevgileriyle, özverileriyle, annelikten gelen korumacı duygularıyla, bu işte de gerçekten çok iyiler, çok muhteşemler. İnanıyorum ki, burada yılbaşına kadar sürecek olan bu üçüncü yılbaşı alışveriş günlerimiz, onların bir nebze olsun, hep ekonomilerine katkıda bulunacak, hem de yaptıkları işte başarılı olmanın verdiği özgüvenle, önümüzdeki dönem için daha da güzel işler yapmamıza, beraber daha iyi planlı işler yapmamıza vesile olacaktır. Ben tüm kadınlarımızı kutluyorum, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizlerle beraber, Edirne için, evlatlarımız için, çocuklarımız için, özgür bir kent için ve Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedefteki gibi tam bağımsız Türkiye için, demokratik, laik, sosyal devlet için, eğitimde fırsat eksikliği için, çocuklarımızı sadece ve sadece akıl ve bilimin rehberliğinde yetiştirmek için mücadele edip sürecek. Hayırlı olsun, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşma sonrası festivalin açılışında Morİz Ritim Grubu performanslarını sergiledi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.