DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2050185-0,80%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yenidibek Bölgesi’nde doğa yürüyüşü yaptılar

Yenidibek Bölgesi’nde doğa yürüyüşü yaptılar

ABONE OL
12 Mart 2020 13:00
Yenidibek Bölgesi’nde doğa yürüyüşü yaptılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) üyeleri geçtiğimiz pazar günü Malkara’nın şirin bir mahallesi olan Yenidibek Bölgesinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Eski adı Pişman olarak bilinen ve 1960 yılında Yenidibek ismi verilen belde eşsiz manzarası ve dereleriyle  her doğaseverin görmesi gereken yerlerden biri olarak biliniyor.

Küçük büyük her yaştan 83 katılımcı, baharın gelmesiyle güneşli bir havada dere kenarından devam eden güzergahta su sesleri eşliğinde yürüdüler. Doğa’nın uyandığını müjdelercesine öten kuşlar ve açan papatyalar, çiğdemler arasından yola devam eden ekip öğle saatlerinde  “Hikmet’in Çeşme” denilen mevkide öğle yemeği molası verdi. Kumanyalarını burada yiyen ekip daha sonra yürüyüşün başladığı yer olan Yenidibek’e kadar yol ve patikaları izleyerek faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde sona erdirdiler. Katılımcıların yakın bölgemizdeki bu parkuru ve Korudağ’ın bizlere sunmuş olduğu bu eşsiz güzellikleri oldukça beğendikleri gözlendi.

Sevda Yatıkçı “DOÇEK ailesinde olmaktan çok mutluyum. DOÇEK iyi ki var diyorum. Her hafta sonu farklı bir parkurda yürümeyi seviyorum. Dostlarımla doğada olmak oldukça keyifli. Evde oturmak yerine açık havada yürümeyi herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Keşan DOÇEK Yöneticileri yaptıkları açıklamada  baharı doğada hep birlikte karşıladığımız yürüyüşe katılan büyük küçük tüm ekibe teşekkür ettiler. Ayrıca hafta içi Salı ve Perşembe akşamları bisiklet antrenman turları, Çarşamba ve Cuma akşamları da voleybol-basketbol karşılaşmalarının devam ettiğini ifade ederek faaliyetlerine doğa ve spor sever herkesi davet ettiler.

Ayrıca; Gelecek hafta pazar günü, bu yıl 10’uncusu yapılacak olan 27. Alay yürüyüşü ile birlikte, Tekirdağ’dan gelecek olan 57. Alay yürüyüşçülerini karşılamaya ve 16.03.2020 Pazartesi günü Çanakkaleye doğru hep birlikte yola çıkmaya hazır olduklarını belirttiler.

DOÇEK faaliyetleri DoğavTV televizyon kanalında yayınlanıyor.

DOÇEK’in hafta sonu yürüyüşleri IPTV üzerinden www.dogavtv.com adresinden internet televizyon yayıncılığı yapan DoğavTV’de pazartesi ve perşembe akşamları saat 22:00’de yayına giriyor.

(Haber Merkezi)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.