Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, vatandaşlara seslenerek bazı ilaç raporlarının son gün 28 Şubat tarihinde yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) hepatit tedavisinde, kanser tedavisinde, kan sulandırıcı tedavisinde, göz hastalıklarında ve nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaç raporlarının 28 Şubat (bugün) için son gün olduğunu ifade ederek, tekrar rapor yenilemesi yapılamayacağını duyurdu.
“İLAÇ RAPORLARI İÇİN 28 ŞUBAT SON GÜN”
Son rapor yenileme tarihinin 28 Şubat olduğunu ve sonrasında bu tarihin uzatılmayacağını aktaran Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, “Pandemi ile beraber raporlu ilaçların eczanelerden reçetesiz bir şekilde alımına imkan tanımıştı. Bu o dönemlerde doğru bir uygulamaydı. Çünkü bulaş̧ riski çok yüksekti aşılama da yoktu. Bu uygulama bu zamana kadar devam etti. Artık sosyal güvenlik kurumu bu uygulamada yavaş̧ yavaş̧ vazgeçiyor. Bu raporların süresi uzatılmıştı. Ocak ayı sonunda yapılan duyuruyla beraber, Pati tedavisinde kullanılan ilaçların, kanser tedavisinde kullanılan ilaçların, kan sulandırıcı tedavi gören hastalarımız var özellikle damar hastalıklarında kullanılan ilaç̧ raporları, göz hastalıklarında kullanılan ilaç̧ raporları ve MS dediğimiz nörolojik rahatsızlıkta kullanılan ilaçların tedavisinde kullanılan ilaçların raporları 28 Şubat tarihiyle artık uzatılmayacak. Bu hastalıklarla tedavi gören vatandaşlarımızın ilgili hekimliklere başvurarak bu raporlarını uzatmaları gerekiyor. Bundan sonra bu hastalıklarda eskiden olduğu gibi hekimin ilaç̧ yazması gerekiyor, aynı zamanda güncel bir rapora ihtiyacımız olacak. Raporunu uzatamazsa hasta ilacını alamaz” diyerek sözlerine son verdi.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).