DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1081 -0.01%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.106,280,29%
BITCOIN 2270636-0,66%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yerel basının sorunları tartışıldı

Yerel basının sorunları tartışıldı

ABONE OL
4 Mart 2021 10:26
Yerel basının sorunları tartışıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde yerel basının sorunları gündeme getirildi. Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül, gazetecilerin salgın sürecinde risk altında çalıştığını söyleyerek, aşılamada basın mensuplarının öncelikli meslek grupları arasına alınması gerektiğini açıkladı.

İl Genel Meclisi Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül, yerel basının sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Sarıgül, hazırladığı komisyon raporunda koronavirüs salgınının yerel basını etkilediğini, pandemiden dolayı gazeteler, yerel radyolar ve televizyonların zor durumda olduğunu söyledi.

Sarıgül, raporunda, pandemi sürecinin asıl kahramanlarından birinin de basın mensupları olduğunu belirterek şunları söyledi; “Düşen tirajlar, azalan ilan gelirleri, artan kağıt ve baskı maliyetleri yerel basın için zaten yıllardır süre gelen sorunlardı. Ancak koronavirüs salgını, yaşama mücadelesi veren yerel basına bir darbe daha vurdu. Sadece gazeteler değil, yerel radyo ve televizyonlar da bu krizden payını aldı. Pandemi sürecinin kahramanlarından biride gazetecilerdir. Bu dönemde virüs bulaşan bir sürü gazeteci arkadaşımız olmuştur. Türkiye’de 20 gazeteci görevi başında koronavirüs sonucu yaşamını yitirmiştir. Bu gerçekle ışığında gazetecilik mesleğinin riskleri göz önüne alınarak, aşılamada basın mensuplarının öncelikli meslek grupları arasın alınması gerekmektedir. Ekonomik olarak zor durumda olan gazetelere, politik ve ideolojik duruşlarına bakılmaksızın devlet desteği verilmesi ciddi önemdedir. Şunu unutmayalım ki gazetecilik gibi düşünsel temele dayanan meslek dalları kesintiye uğradıklarında bir daha toparlanmaları mümkün olmaz. Bu nedenle de işvereniyle, sendikalarıyla, çalışanlarıyla, devletiyle ve okurlarıyla gazetecilere, gazetecilik mesleğine sahip çıkmak gerekiyor.”

Sarıgül ayrıca Edirne yerel basın ve medya kuruluşlarını için hazırladığı kısa tanıtım videosunu meclis üyelerine sundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.