DOLAR 48,29500,01%
EURO 55,9544-0,10%
ALTIN 6.730,560,14
BIST %
BITCOIN 3706140-1.54496%
Edirne
32°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

‘Yeşil Karıncalar’ taşkın mesaisinde

‘Yeşil Karıncalar’ taşkın mesaisinde

Debisi yükselen Tunca ve Meriç nehirlerinde DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nün “Yeşil Karıncalar” olarak bilinen iş makinası ekipleri, taşkın riskine karşı 7/24 görev yapıyor.

ABONE OL
20 Şubat 2026 17:12
‘Yeşil Karıncalar’ taşkın mesaisinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü, son günlerde Edirne ve Bulgaristan’da etkili olan yağışlar nedeniyle debisi artan Tunca Nehri ve Meriç Nehri’nde önleyici çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. DSİ’nin “Yeşil Karıncalar” olarak adlandırılan iş makinası ekipleri, taşkın riskini en aza indirmek amacıyla sahada yoğun mesai yürütüyor.

Çalışmalar kapsamında sedde altı menfez kapaklarıyla ilgili işlemler tamamlandı. Meriç Nehri’nin Doyran Köyü mevkiinde sedde iyileştirme çalışmaları yapılırken, Suakacağı bölgesinde Tunca Nehri’nde sedde güçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Öte yandan, Değirmenyeni Köprüsü’nün Tunca Nehri kesiminde taşkınla gelen odunsu materyal ve bitkisel birikintiler temizlendi. Tunca Nehri üzerindeki köprülerde biriken ağaç ve odunsu materyaller de ekipler tarafından kaldırıldı.

Sahadaki çalışmaların taşkın riskini en aza indirmek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla anlık olarak takip edildiği ifade edildi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP