DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2065728-0,55%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de tehlikeli gerginlik! Yeşil Sol Parti standına saldırı

Edirne’de tehlikeli gerginlik! Yeşil Sol Parti standına saldırı

ABONE OL
3 Mayıs 2023 11:37
Edirne’de tehlikeli gerginlik! Yeşil Sol Parti standına saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde stant açan Yeşil Sol Parti üyeleri bir gurubun saldırısına uğradı. Yaşanan arbede de 1’i kesici aletle olmak üzere 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili polis 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine kısa bir süre kala Edirne’de tehlikeli bir gerginlik yaşandı. İddiaya göre; seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Sol Parti Edirne İl Başkanlığı Saraçlar Caddesi’nde stant açtı. Parti standının kaldırılmasını isteyen bir grup Yeşil Sol Parti üyelerine saldırdı. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Çıkan arbede de 1’i kesici aletle olmak üzere 3 kişi yaralandı. Polis olaya karışan 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

“ESNAFTAN SAĞDUYU ÇAĞRISI”

Yaşanan olaya tanık olan Saraçla Caddesi esnaflarından Levent Yaçı, esnaf olarak olaya müdahale etmek istedikleri ancak kavganın birden büyüdüğünü belirterek, “Lütfen herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Bu tarz durumlar hoş değil. Medeniyet çerçevesinde hareket etmemiz lazım. Lütfen yetkililere sesleniyorum. Bu tarz olayların önüne geçelim” ifadelerini kullandı.

“PROVOKATİF OLAYLARA GELİNMEMESİ GEREKİYOR”

Yeşil Sol Parti 2.sıra Edirne Milletvekili Adayı Serdal Zımba da seçimlerin demokratik bir ortamda olması gerektiğini ve provokatif olaylara gelinmemesi gerektiğini belirterek, “Bizi beğenmeyebilirsiniz, bizi tutmayabilirsiniz. Demokratik yollardan gidersiniz, oyunuzu atarsınız, seçiminizi yaparsınız, bir partiye oy verirseniz. Provokatif olaylara gelmememiz gerekiyor. Hepsi bizim ülkemizin partileridir yani sonuçta. Parti liderlerinden ben bunu bekliyorum. Güzel açıklamalar yapsınlar. Böyle olayları tasvip etmesinler. Edirne çok güzel bir yer, sakin şehir. Biz standımızı yasal çerçevede yasal yollarla siyasetimizi yaparken bir grup gelmiş saldırmış. Kelime bulamıyorum ifade etmeye” dedi.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.