DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20718001,21%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeşilay, muhtarlara projesini tanıttı

Yeşilay, muhtarlara projesini tanıttı

ABONE OL
4 Ağustos 2021 11:08
Yeşilay, muhtarlara projesini tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşilay Edirne Şubesi, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Edirne’nin muhtarları katılımıyla Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı  Yetişkin Eğitim  Projesi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tanıtımı Edirne Karadenizliler Derneği’nde düzenlenen toplantıda slayt sunumu ile gerçekleşti. Sadece kendilerine ait olan ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ortaklaşa oluşturdukları ‘Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet’ projesi de tanıtıldı.

“İKİ ALANDA 5 BAĞIMLILIKLA MÜCADELE”

Yeşilay olarak bağımlılıkla mücadele çalışmalarının ve projelerinin devam ettiğini kaydeden Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, “Koruyucu halk sağlığı faaliyetleri kapsamında hizmet veren Yeşilay, iki alanda ama 5 bağımlılıkla mücadele etmektedir. Bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma faaliyetlerimizin yanında psikososyal destek faaliyetlerimizde içinde programlarımız devam ediyor. Biz basına teşekkür ediyoruz, ne zaman Yeşilay’la ilgili duyurular, haberler olsa basınımızın yardımlarına teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımızda zaman zaman birtakım faaliyetlerimiz oldu. Bundan sonra daha çok olacak. Sizlerin müracaatlarınız daha çok olacak. Mahallelerimizde bağımlı olan ya da bağımlı yakınlarının danışmanlık alma süreçleri olursa bizleri yönlendirmeniz, o ailelerle ilgili beraberce faaliyet yapabileceğimizi hem sizlerden rica ediyoruz. Bilgilendirme ve yönlendirme yapmanızla ilgili, hem de bu hususta biz Yeşilay yönetimi olarak düşünülen bir projemiz var. O projemiz kapsamında sizlere ulaşmış olacağız” dedi.

“BAĞIMLILIKTAN KORUNMANIN YOLU SANAT”

Sağlıklı bir gelecek için öğrencileri sanata teşvik ettiklerini ve bu süreçte de bir çok başarıya imza atıldığını vurgulayan Yeşilay adına sunum yapan Edirne Yeşilay Şube Personeli  Rümeysa Ergül, “ Kişiye diyoruz ki tütün kullanmak kötüdür, zarar verir vücudunuza tamam. Ama arkadaş ortamında biliyoruz ki al bir tane yak, al bir duble iç diye yönlendirmede bulunuyor. Bunlarda ne yapacağımızı, nasıl hayır diyebileceği, bunlarla nasıl baş edebileceği ya da stresli anlarda bağımlılığa bulaşmadan nasıl mücadele edecek bulaşmadan. Biliyorsunuz bağımlılıktan korunmanın en güzel yöntemlerinden biri de sanattır. Öğrencileri teşvik etmek için 12 yıldır düzenli olarak sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek için çalışmalar yürütüyoruz. Edirne ilimiz 2018 yılında 243 eser, 2019 yılında 856 eser, 2020 yılında 553, 2021 yılında 3 bin 8800 eser ile yarışmaya katılım sağlamıştır. Edirne ilimizin birinciliği ve ödülleri çok. 2017 yılında lise edebi kategoride Türkiye 3.lüğü, 2018 edebi kategoride 1.liği, 2019 yılında yine Türkiye 3.lüğümüz mevcuttur” dedi.

“YEŞİLAY EDİRNE ŞUBESİNE ÖZEL PROJE”

18 bin 178 öğrenciye ulaştıklarını ve sadece kendi şubelerine özel olan Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet projesinden bahseden Ergül, “Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet bu bizim Yeşilay Edirne Şubesi ve Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile beraber uyguladığımız proje. Siber suçlardan arkadaşımızla ilimizde, ilçelerdeki köy okullarına kadar bütün orta okul öğrencilerine ulaşarak teknoloji bağımlılığı ve güvenli internet eğitimini gerçekleştirdik. Toplamda 18 bin 178 öğrenciye ulaşım sağladık. Tamamen bizim şubemize özel bir proje” dedi.

Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak da muhtarlara ve basın mensuplarına verdikleri mücadelede destek oldukları için teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.