DOLAR 32,5998 0.37%
EURO 34,8170 0.22%
ALTIN 2.496,080,48
BIST 9.451,35-0,77%
BITCOIN 21159535,71%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeşilay’dan “Yeşil Çay Sohbetleri”

Yeşilay’dan “Yeşil Çay Sohbetleri”

ABONE OL
22 Ekim 2021 11:42
Yeşilay’dan “Yeşil Çay Sohbetleri”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi tarafından her ay geleneksel olarak düzenlenen “Yeşil Çay Sobetleri”nin bu haftaki konuğu Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu oldu.

Edirne Yeşilay Şubesi tarafından her ay farklı tarihlerde düzenlenen Yeşil Çay Sohbetleri önceki gün Edirne Valiliği Devlet Konukevinde 19:00-21:30 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Edirne Yeşilay Şubesi Başkanı Müzekka Bayrak, Edirne Yeşilay Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yence, Edirne Yeşilay Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilay Üye ve Gönüllüleri ile Trakya Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu katılım sağladı.

Bağımlılık konusunun ele alındığı gece de konuşan Rektör Tabakoğlu, tütün, alkol, Madde, teknoloji ve kumar bağımlılığı konularında katılımcılar bilgilendirildi. Bağımlılıkların vücuttaki etkilerinden bahsederek, sağlıklı yaşamın önemine vurgu yapan rektör Tabakoğlu, zararlı alışkanlıklardan uzak yaşamanın sırrının güzel ahlak sahibi olmaktan, medeniyetimizin değerlerini yaşamaktan geçtiğini söyledi.

Geleneksel Yeşilay Çay Sohbetlerinin planlamasını gerçekleştiren Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, eğitim sonunda yaptığı konuşmada; Yeşilay’ın 100 yıldır var olan ve bağımlılıklar alanında bir çok çalışma gerçekleştiren, kamuya yararlı dernekler statüsünde yer alan bir sivil toplum kuruluşu olduğuna işaret ederek, “Geçmişten günümüze “Bağımlılıklar” konusunun sentezlendiği ve önemli noktalara vurgu yapılan gecede, tecrübelerini ve akademik çalışmaları bizlere aktaran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na Yeşilay ailesi olarak teşekkür ediyorum. Yeşil Çay Sohbetlerimiz her ay farklı konuklar ve farklı konular ile devam edecek. Yeşilay’a gönül veren herkesi sohbetlerimize davet ediyorum” dedi.

Program sonunda Edirne Yeşilay ailesi tarafından, sağlıklı yaşamı desteklemek için oluşturulan Yeşilay Bisiklet Topluluğu (YEŞİLBİS) Bisikletçi forması; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç tarafından hediye edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.