DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20840242,47%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yetenekli çocuklara destek veren proje

Yetenekli çocuklara destek veren proje

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:40
Yetenekli çocuklara destek veren proje
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Okyanus Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin “Yüz İnsan Yüz Mektup Geleceğe Yürüyenler” projesinin tanıtım toplantısı, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Aliço Güreş Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Aliço Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Edirne Okyanus Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yöneticisi ve projenin koordinatörü Hasan Şimşek, projenin amacının, yetenekli çocukları taramalardan geçirdikten sonra eğitim ve spor alanında destek sunarak, donanımlı birer birey olmaları konusunda yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Edirne Okyanus Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin Basın/Medya Sorumlusu Emre Sedef’in de katıldığı projenin tanıtımında konuşan Şimşek, ırk, dil, din ayrımı yapmadan yardımseverlerden, bu yolculukta kendileriyle beraber var olmalarını isteyeceklerini söyledi.

Listede yer alan yüz kişinin şans eseri belirlenmediğini, her birinin insana değer veren bireyler olduğunu vurgulayan Şimşek; “Projemiz 100 İnsan 100 Mektup Geleceğe Yürüyenler Projesi. Bu projede proje koordinatörü olarak görev almaktayım. Amacımız Edirne’de imkanı olmayan fakat yetenekli çocukları taramalardan geçirdikten sonra onlara spor eğitimi, spor ve okul malzemesi desteği, bunun yanı sıra okul eğitimi desteği ve sonrasında yabancı dil desteği sunarak donanımlı birer birey olmaları doğrultusunda bir yardımsever listesi oluşturulup, dünya çapında yardımsever listesini oluşturduğumuz bu listeden süreç içerisinde bu tanıtım sonrası, tanıtımımızdan sonra bu isimlere bizim yazmış olduğumuz bir mektup var.

Bunlar Türkçe ve İngilizce metin olarak hazırlandı. Ve bu mektup listemizde belirttiğimiz yüz isme gönderilecek. Ve onlardan biz bu destek sonrasında ırk, dil, din ayrımı yapmaksızın birlikte yaşadığımız bu dünya içerisinde bizimle birlikte bu yolculukta var olmalarını isteyeceğiz. Her şeyden önce bir meydan okumadır diyoruz biz. Neden? Edirne güzel ve tarihi bir şehir. Çok önemli bir tarihi dokuya sahip. Bu dokuya sahip olan bu şehrin hem kendini anlatma hem de bu çocuklara fayda sağlayacak bir projeyle bir çıkış yolculuğu yapıyoruz. İnşallah amacımıza ulaşır ve istediklerimizi alırız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.