DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30413550.68368%
Edirne
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yılbaşı sofralarının yeni gözdesi balık

Yılbaşı sofralarının yeni gözdesi balık

Yılbaşına 1 haftalık bir süre kaldığını belirten Balık Pazarı esnaflarından Yusuf Çimen, bu yıl yılbaşı sofralarında büyük balıklara ilginin arttığını, özellikle çupra ve 2 kiloluk levreğin yoğun talep gördüğünü söyledi.

ABONE OL
23 Aralık 2025 14:56
Yılbaşı sofralarının yeni gözdesi balık
User - Yılbaşı sofralarının yeni gözdesi balık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yılbaşına 1 haftalık bir süre kaldığını belirten Balık Pazarı esnaflarından Yusuf Çimen, bu yıl yılbaşı sofralarında büyük balıklara ilginin arttığını, özellikle çupra ve 2 kiloluk levreğin yoğun talep gördüğünü söyledi. Çimen, bu yıl hedeflerini hindiyi geçmek olduğunu kaydederek, vatandaşlara yılbaşında balığı fırında yapma çağrısında bulundu.

“BU YIL ÇUPRAYA RAĞBET VAR”

Balık Pazarı esnaflarından Yusuf Çimen, yaklaşan yılbaşı öncesi balık satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Önümüzde yılbaşı olduğunu belirterek, “1 haftalık sürecimiz var. Yani yılbaşını biraz daha büyük balıkları getirdik. Çünkü yılbaşında her zaman büyük etler, tavuklar, hindiler, balıklar yenir” dedi.

Balik 1 - Yılbaşı sofralarının yeni gözdesi balık

Bu yıl vatandaşların tercihlerinin değiştiğini ifade eden Çimen, “Bu sene rağbet çupra yemekten yana. 2 kiloluk levrek getirdik, çupra getirdik. Şu an satışı muazzam. Şu an büyük balıkların satışı küçük balıklarını geçmek üzere” diye konuştu.

Balık fiyatlarının uygun olduğunu vurgulayan Yusuf Çimen, “Fiyatlar uygun. Şu an hamsi 250 TL. İstavrit 250 TL. Mezgit 200 TL. Yani 200 TL ile 300 TL arasında güzel balıklar var” ifadelerini kullandı.

Çupra fiyatlarına da değinen Çimen, “Yani çupra bebek pahalı. O da hamsiye göre pahalı. 400 TL’den başlıyor, çupra bebek fiyatları 450, 500, 700 TL” dedi.

“HEDEF HİNDİYİ GEÇMEK”

Yılbaşı sofralarında balığın daha fazla yer almasını istediklerini söyleyen Çimen, “Bu yıl inşallah hedefimiz hindiyi geçmek. Geçersek şampiyonuz bu ülkede” şeklinde konuştu

“YILBAŞINDA FIRINDA BALIK YAPIN”

Vatandaşlara yılbaşı için fırında balık önerisinde bulunan Çimen, “Yılbaşında balığı fırında yapsın vatandaşımız. Çünkü o fırının yılbaşında bir manevi değeri var. Bu soğuk kış günlerin ardından fırında tandır tadında balık yemek muazzam bir şey olurdu” dedi.

Fırında balık yapımına ilişkin de bilgi veren Yusuf Çimen, “Üzerinde soğan dilimleri, patates dilimleri, üzerinde balıkları dizerek birkaç parça tereyağı 100 gram ile 150 gram arasında. 1 saatte güzel balıklar ortaya çıkabilir” ifadelerini kullandı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP