DOLAR 32,4592 -0.11%
EURO 34,7627 -0.64%
ALTIN 2.435,880,00
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062557-2,02%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK vetosu

YÖK vetosu

ABONE OL
9 Kasım 2021 10:51
YÖK vetosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun YÖK’e Diş Hekimliği Fakültesi Dekan olarak önerdiği Prof. Dr. Özgür Er Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) vetosuna takıldı. Er’in CHP Edirne İl Teşkilatı üyesi olması nedeniyle atamasının yapılmadığı öğrenildi.

Lütfü KARAKAŞ’ın özel haberi

Trakya Üniversitesi’nde görev süreleri dolan fakülte ve yüksek okulların yeni yöneticilerinin atamaları devam ediyor. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir’in yerine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından Yüksek Öğretim Kurulu’na yeni aynı kurumdaki Prof. Dr. Filiz Akata önerildi. YÖK tarafından Tıp Fakültesi Dekanlığına Akata’nın ataması yapılarak geçtiğimiz hafta törenle görevini teslim aldı.

DİŞ HEKİMLİĞİNDE SORUN ÇIKTI

Trakya Üniversitesi Edirne Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir’in görev süresi doldu. Bunun üzerine Rektör Tabakoğlu tarafından YÖK’e Dekan olarak aynı fakültede Dekan Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Özgür Er önerildi. Rektörlüğün önerisini değerlendiren YÖK, Tabakoğlu’nun önerdiği Er’in Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduğunu belirledi.

İSTİFA ET BASKISI

Yasal olarak siyasi parti üye olmasında sorun olmayan Prof. Dr. Özgür Er’in Diş Hekimliği Fakültesi’ne Dekan olarak atanmasına YÖK sıcak bakmadı. Bunun üzerine, Er’den CHP’den istifa etmesi istendi. Ancak üniversite kulislerinde anlatılanlara göre Prof. Dr. Özgür Er, ‘istifa et’ şeklindeki talebe, ‘Beni dekan yapacaksanız akademik kariyerime göre yapın, partimden istifa etmem’ yanıtı verdi.

REKTÖR YARDIMCISI ATANDI

Diş Hekimliği Fakültesi’nde yaşanan dekan krizi, geçtiğimiz hafta Cuma günü akşam saatlerinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nun vekâleten göreve atanmasıyla geçici olarak aşıldı. Dekan Vekili olarak Hatipoğlu’nun bu hafta içinde görevine başlaması bekleniyor.

GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

İktidara yakın durması ile bilinen ve ikinci kez göreve atanan Rektör Erhan Tabakoğlu’nun CHP’li bir ismi Dekan olarak YÖK’e önermesi tartışma yarattı. Tabakoğlu’nun ana muhalefet partisine mensup bir ismi yönetici olarak atama girişimi AK Parti çevreleri tarafından da yakından izleniyor. Baldızının kuruma naklen geçişinin sosyal medyada başlayan tartışmalar üzerine verdiği cevap, Cumhurbaşkanına hakaret eden akademik personele yönelik tutumu nedeniyle kamuoyunun gündemden düşmeyen Rektör Erhan Tabakoğlu’nun bu kez CHP’li bir ismi atama girişimi nedeniyle AK Parti ile sorun yaşayabileceği dillendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.