DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045672-2,51%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan’dan insanlık dışı hareket

Yunanistan’dan insanlık dışı hareket

ABONE OL
17 Ekim 2020 14:18
Yunanistan’dan insanlık dışı hareket
0

BEĞENDİM

ABONE OL

http://milletgazetesi.gr’de yer alan haber de, Her şeye sessiz kalan AB, bu ‘ses’i duyacak mı? Atina yönetimi, Meriç (Evros) sınır bölgesinde skandal bir karara daha imza attı.

Sığınmacılara karşı her fırsatta insan haklarını ayaklar altına alan uygulamalarda bulunan Yunanistan, bu kez sınır hattına olası toplu göçmen akınlarına karşı kullanmak üzere, taşınabilir, güçlü ses dalgaları yayabilen iki yeni cihaz yerleştirdi.

Atina yönetimi tarafından alınan kararla, ses bombası üreten ve insanları sağır edebilecek güce sahip 2 adet Uzun Menzilli Aktif Akustik Uyarıcı sistemi, Türk-Yunan sınırındaki Yunan Polis Teşkilatına teslim edildiği öğrenildi.

ÖLDÜRESİYE DÖVÜYORLARDI, ŞİMDİ DE SAĞIR EDECEKLER

Dünyada sivil ve askeri alanlarda kullanılan LRAD sistemleri, insanlar üzerinde kullanıldığında yön şaşırtıyor, sağır edebildiği, dayanılmaz acılara neden olduğu ve sonucu belirsiz sağlık sorunlarına yol açtığı belirtildi. Yunanistan, Meriç Nehri sınır bölgesine seyyar olarak görev yapacak bu modern silahlar sayesinde toplu kaçak göçü engellemeyi amaçlıyor.

HER ŞEYE SESSİZ KALAN AB, BU ‘SES’İ DUYACAK MI?

Yunanistan’ın geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan göç dalgasında 3 mülteciyi gerçek ve plastik mermi kullanarak öldürdüğü, yüzlerce mülteciyi ise yaraladığı, o dönem dünya kamuoyuna yansımış, Avrupa Birliği üye ülkeleri ise yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalmayı tercih etmişti.

JİLETLİ TEL DUVARLAR GÜÇLENDİRİLİP, YÜKSELTİLİYOR

Ayrıca, Türk-Yunan sınırında, kaçak göçe karşı Meriç bölgesinde yapılacağı açıklanan yeni jiletli tel duvarın inşasına da Ferecik bölgesinde başlandığı bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.