DOLAR 32,5689 0.13%
EURO 35,0030 -0.11%
ALTIN 2.441,490,23
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20962890,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yurtdışına kaçtı

Yurtdışına kaçtı

ABONE OL
25 Mart 2021 12:11
Yurtdışına kaçtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kişisel verileri hukuka aykırı olarak facebook hesabından internette yayınladığı gerekçesiyle kesinleşen hapis cezasını cezaevinde çeken ve daha önce de hakkında genç kızı taciz, ayrıca bir başka yaşı küçük kızı tehdit ve hakaret, kız kardeşini yaralama suçlarından sabıkalı tuhafiyeci Şükrü Benli son olarak kesinleşen 1 yıl 8 ay hapis cezasının infaz edilmesi için yapılan tebligattan sonra yurtdışına kaçtı.

Edirneli işadamı Cem Sultan Çelik Alipaşa Çarşısı’nda tuhafiyeci dükkanı bulunan ve işyerini kapattıktan sonra elinde kalan malları Edirne Belediyesi’ne satan Şükrü Benli hakkında kişisel verilerini hukuka aykırı olarak sosyal medya hesabında yayınladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. İşadamı Çelik’in şikayeti üzerine Benli hakkında Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yapılan yargılama sonucu sanık Şükrü Benli 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararı üzerine Benli cezaya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne temyiz etti. İstinaf Mahkemesi 19. Ceza Dairesi dosyayı inceleyerek delil durumuna göre yerel mahkemenin verdiği 1 yıl 8 ay hapis cezasını onayladı. Dosyanın Edirne’ye gelmesinden sonra 10 Temmuz 2017 tarihinde kararı kesinleştirerek infazı için Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

TEBLİGAT YAPILDI

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı yasal prosedür gereği hükümlü Şükrü Benli’ye cezasının kesinleştiğini ve 10 gün içinde teslim olması yönünde tebligat yaptı. Ağustos ayı içinde yapılan tebligat işlemlerinin tamamlanmasından sonra savcılığın verdiği 10 günlük süre içinde hükümlü Şükrü Benli savcılığa giderek teslim olmadı. Yasal süre içinde cezanın infazı için gelmeyen hükümlü için yakalama kararı çıkarıldı.

YURTDIŞINA KAÇTI

Edirne’ye 30 kilometre uzaklıkta olan hükümlü Şükrü Benli’nin cezasının infazı için teslim olacağı son gün 19 Ağustos günü Kapıkule’den yurtdışına çıktığı ileri sürüldü. Geçtiğimiz Cumartesi günü Svilengarad şehrinde bir Casino da Edirneliler tarafından görülen hükümlünün cezaevine girmemek için yurtdışına kaçtığı bildirildi.

DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YARARLANIYORDU

Bilindiği gibi yurtdışına kaçan hükümlü Şükrü Benli daha önce Lütfü Karakaş’a ait kimlik bilgilerini yayınlamak 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezanın kesinleşmesinden sonra 4 ay 21 gün Edirne Tarım Açık Cezeevi’nde kalan Benli İnfaz Yasası hükümlerine göre şartlı tahliye edilmişti. İnfaz Kanununa göre Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Komisyonu tarafından hakkında haftanın beş günü Edirne İcra Müdürlüğü’nde kamu yararına çalışmasına karar verilen kaçak Şükrü Benli ayrıca polis merkezine de imza atma zorunluluğu bulunuyordu. Yurtdışına kaçan Benli’nin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kararına rağmen kamu yarına çalışma yönündeki işine gitmediği, polis merkezine de imza atmadığı öğrenildi. Denetimli Serbestlik Hükümlerini ihlal eden kaçak Şükrü Benli’nin yakalanması durumunda İnfaz Yasası hükümlerinden sağlanan olanakları da ortadan kalkmış olacak.

YAKALAMA KARARI VAR

Cezasının kesinleşmesi üzerine teslim olmasına saatler kala yurtdışına kaçan hükümlü Şükrü Benli’nin yurtdışına kaçması üzerine hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ileri sürüldü. Bilindiği gibi Türkiye ile Bulgaristan arasında suçluların iadesi konusunda anlaşma bulunuyor. Bu anlaşma gereği kaçak Benli’nin bu ülkede de yakalanarak Türkiye’ye teslim edilmesi bekleniyor.

10 DAVASI DEVAM EDİYOR

Firari hükümlü Şükrü Benli’nin halen, çeşitli işadamı mağdurlara yönelik kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak suçundan Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesinde 4, 2 Asliye Ceza Mahkemesinde 1, 3. Asliye Ceza Mahkemesinde 2, 4. Asliye Ceza Mahkemesinde 2, 5 Asliye Ceza Mahkemesinde 1 olmak üzere toplam 10 ayrı her davadan ayrı ayrı 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılaması sürüyor.

SABIKA GEÇMİŞİ KABARIK

Bulgaristan’a kaçan firari hükümlü Şükrü Benli, daha önce Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kendisinden 21 yaş küçük genç kıza telefonla sarkıntılık yaptığı gerekçesi ile ceza almıştı. Benli ayrıca işyerinden ayrılan 17 yaşındaki genç kız N.G.’yi hayatına yönelik bir saldırı gerçekleştireceği şeklindeki sözleri nedeniyle tehdit suçundan 5 ay hapis cezası almış ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Benli çalışanına yönelik hakaret suçundan ise 1500 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Butikçi gazetecinin kız kardeşine yönelik basit yaralamadan ceza aldığı ortaya çıkmıştı. Eski Alipaşa esnafı Şükrü Benli’nin Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da, kaçakçılık suçundan hapis cezası 54 bin lira ağır para cezasına çevrilmişti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.