DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20680641,25%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zabıta Teşkilatı 197 yaşında

Zabıta Teşkilatı 197 yaşında

ABONE OL
5 Eylül 2023 13:47
Zabıta Teşkilatı 197 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Zabıta personeli ile bir araya gelerek, Zabıta Teşkilatı’nın 197. yıl dönümü ve 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası’nı kutladı.

Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi’nin organizasyonu ile düzenlenen kahvaltıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Tüm Yerel Sen Genel Sekreteri Savaş Çerkez, Edirne Şube Başkanı Mümin Tolgahan Arıcanlı, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Zogo, Zabıta memurları katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada yerel yönetimlerin en köklü teşkilatı olan zabıta teşkilatının vatandaşların güvenliğini, sağlığını ve huzurunu sağlamak için canla başla görev yaptığını söyledi.

Aynı zamanda Zabıta Memurlarının, belediyelerin dışarıdaki yüzü, vitrini olduğunu belirten Gürkan, “Belediyeciliğin en zor kısmı insanların hep olamayacak veya mevzuata ters olan şeyleri istemeleridir. Sizler de bir yandan mevzuatı, kanunları uygulamak, disiplini sağlamakta bir yandan da bu mevzuata aykırı şeyleri isteyenleri kırmadan, dökmeden ve insan haklarına saygılı bir şekilde karşı durmak zorundasınız. Bu yönüyle zabıtalık gerçekten zor bir iş” ifadelerine yer verdi.

Belediyelerin 7/24 vatandaşlarına hizmet eden kurumlar olduğunu belirten Gürkan, “Bizler 7 gün 24 saat hem belediye olarak hem zabıtalar olarak görevdeyiz. Zabıtalarımızın çalışma koşullarının zorluğunun farkındayız, ekonomik koşullar hepimiz için bütün Türkiye için zor. 7. Dönem toplu sözleşme ile de memurlarımız, zabıtalarımız istedikleri artışı alamadılar. TÜİK rakamlarına göre enflasyon ilk defa ENAG’ı geçti ve yüzde 9.09 olarak açıklandı. İki aylık enflasyonun yüzde 17’yi geçtiği bir dönemde memurlara hak görülen yüzde 15 zammın da ne kadar yetersiz olduğu açıkçası ortada” şeklinde konuştu.

Emekten ve emekçiden yana olmaya devam edeceklerini belirten Gürkan, “Çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına memurlarımıza sosyal denge tazminatını tavandan ödemeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Emek mücadelesinde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyor ve tekrardan Zabıta Haftanızı kutluyorum” dedi.

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Zogo da Zabıta Teşkilatı’nın 197. yıl dönümü kutlayarak, Belediye Zabıtasının Belediyelerin dışarıdaki yüzü, kulağı, aynası olduğunu söyledi. Zogo, “Belediye Zabıtası olarak, önce insana hizmet ve daha yaşanabilir bir Edirne için gece-gündüz demeden ve zaman gözetmeden 7/24 çalışmaktayız. Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a da destekleri için teşekkür ediyorum. Hem araç hem çalışma binamız hem de sosyal haklar konusunda en üst seviyede desteklerini görüyoruz. Bu konuda Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Tüm Yerel Sen Genel Sekreteri Savaş Çerkez da tüm Zabıta personelinin Zabıta Haftasını kutlayarak, “Tüm Yerel-Sen Sendikası olarak 8 Eylül’de Ankara Ulus Meydanı’nda Zabıta Personelinin sorunlarını kamuoyu ile paylayacağız” ifadelerine yer verdi. Çerkez, 7. Dönem Toplu sözleşmenin sona erdiğini, 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi için verilen zam oranlarının ise yetersiz kaldığını, bu sözleşmede Zabıta emekçileri için ekstra bir kazanımın bulunmadığını söyledi.

Edirne Şube Başkanı Mümin Tolgahan Arıcanlı da Zabıta Teşkilatı’nın 197. yıl dönümü kutlayarak, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a zabıta personeline verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.