DOLAR 32,3675 -0.36%
EURO 34,6862 -0.37%
ALTIN 2.399,74-0,93
BIST 10.177,221,31%
BITCOIN 18699851,37%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zahra’nın anısına hayrat

Zahra’nın anısına hayrat

ABONE OL
2 Kasım 2019 11:08
Zahra’nın anısına hayrat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz yıl vefat Edirnespor Basketbol Takımı’nın eski oyuncusu ve Ulus Pazarı esnaflarından merhum Kemal Mazlum Zahra için yaptırılan çeşme hayratı dualarla açıldı.

Geçtiğimiz sene evinde fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden merhum Kemal Mazlum Zahra için Edirne Belediyesi, Ulus Pazarı Kooperatifi, ve Zahra ailesinin işbirliğinde adına Ulus Pazarı içerisinde çeşme hayratının açılışı yapıldı.

Hayrat açılışına CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Ulus Pazarı Kooperatifi Başkanı (UPEK) Bülent Reisoğlu, merhum Kemal Mazlum Zahra ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

“PAZARA BİR İSİM BIRAKMASINI ARZU ETMİŞTİK”

Açılışta konuşan UPEK başkanı Bülent Reisoğlu, “Rahmetli Kemal Mazlum Zahra arkadaşımız vefatından 7 ay önce bana çok güzel bir istekle geldi. Ben esnaf olmak istiyorum dedi. Pazarcılık, ticaret yapmak istiyorum dedi. Onun gözlerindeki ışıltıyı gördük. Esnaf Kemal’i aramıza aldık. Pazarcılığa başladı. Fakat ani vefatından dolayı üzüldük. Pazarcılık yapmış olduğu dönemde pazardaki esnaf arkadaşlarımıza kendisini çok kısa zamanda sevdirdi. Bu yüzden pazara bir isim bırakmasını arzu etmiştik ki ailesi adına, ruhuna burada bir hayır çeşmesi yaptırmayı teklif etti. Belediye başkanlığımız, ailesi ve UPEK yönetimi olarak böyle bir organizasyonu gerçekleştirdik. Ailesi tarafından bir hayır çeşmesi açıldı. Emeği geçen herkese özellikle ailesi ve belediye başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun ruhu şad olsun”dedi

“HEM KEDERLİ HEM SEVİNÇ YAŞIYORUZ”

Kemal Mazlum Zahra babası Murat Zahra, “Öncelikle sayın belediye başkanımıza vermiş olduğu destekten dolayı ve UPEK başkanımızın vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun onlardan bizde oğlumuzun ani vefatından dolayı inançlarımız gereği bir ölmüşün amelinin kapanmaması için herhangi bir çeşme yaptırmayı düşündük. Bu vesile ile bizde bugün UPEK pazarın da sevdiğimiz kişiler ile birlikte hayratı açmaya karar verdik. Şuan hem kederli bir şekilde sevinç yaşıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Kemal Mazlum Zahra hayratı okunan duaların ardından açıldı.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.