DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20770991,43%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zamlar her kesimi mağdur ediyor!

Zamlar her kesimi mağdur ediyor!

ABONE OL
23 Kasım 2021 11:26
Zamlar her kesimi mağdur ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Döviz kurlarının aşırı yükselişi ile birçok sektör gibi çay ocağı ve kıraathanelerde zamlardan nasibini aldı. Birçok çay ocağı işletmecisi kesme şeker bulamadığını öne sürerken, Edirne Kahveciler Odası Başkanı Hakan Gönay, esnafın yeni tarifelere yılbaşı itibariyle geçmeyi düşünürken, en son çay, şeker ve meşrubat fiyatlarına ortalama yüzde 25 oranında gelen zamlar nedeniyle yılbaşı gelmeden çoğu esnafın fiyat tarifesini uygulamaya başladığını söyledi.

Pandemi sürecinde en çok kapalı kalan esnaf kıraathane ve çay ocağı işletmelerin, çaya, şekere, meşrubata gelen yüzde 25 gelen zamlarla mağdur olduğu öğrenildi. Birçok çay ocağı işletmecisi kesme şeker bulamadığını öne sürerken, hem vatandaşın hem esnafın mağdur olduğunu kaydetti.

“ESNAFIMIZ MAĞDUR”

Edirne Kahveciler Odası Başkanı Hakan Gönay, “2021 yılı haziran Ayında en son çıkarmış olduğumuz tarifelere esnafımız yılbaşı itibariyle geçmeyi düşünürken, en son çay, şeker ve meşrubat fiyatlarına ortalama yüzde 25 oranında gelen zamlar neticesinde yılbaşı gelmeden çoğu esnafımız fiyat tarifesini uygulamaya başlamıştır. Pandemi süreciyle uğraşan esnafımız daha yeni yeni toparlanmaya çalışırken, fiyatlardaki zamlarla şimdiden mağdur olmaktadır. Esnafımız eski müşteri potansiyeline kavuşmayı beklerken gelen bu zamlar neticesinde sıkıntı yaşamaktadır. Uygulamaya geçemediği yeni fiyat tarifesinden elde edeceği kazancı şimdiden buhar olup gitmiştir” dedi.

“KESME ŞEKER YOK”

Piyasada kesme şeker bulamadıklarını öne süren çay ocağı ve kıraathane işletme sahipleri ise, “Zamların şokunu yaşıyoruz. Çay, şeker, meşrubata zam geldi. Piyasada kesme şeker yok. Marketlerin birçoğunda kesme şeker vatandaş bulamıyor. Varsa bile toz şeker kiloluk var. Bu karaborsa mı beyaz borsa mı? bilemiyoruz ama ciddi bir sorun var. Çay ocağı, kıraathane işletenler zaten pandemide kapalıydı. Çok sabrettik. Şimdi tam işler düzelecek derken gelen zamları etkisini yaşıyoruz. Üstüne üstlük zam gelmeden piyasaya inmiyor şeker. Bu sefer biz mağdur oluyoruz. Durumlar zor. Kazancımız şimdiden gelen zamlarla buhar oldu. Allah hem vatandaşın hem esnafın yardımcısı olsun” şeklinde konuştular.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.