DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080283-0,92%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Zarbun Çiftliği’ konusu meclis gündeminden kalktı!

‘Zarbun Çiftliği’ konusu meclis gündeminden kalktı!

ABONE OL
6 Kasım 2021 17:58
‘Zarbun Çiftliği’ konusu meclis gündeminden kalktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tartışmalara neden olan ‘Zarbun Çiftliği’ konusu Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın gönderdiği teklif yazısı ile İl Genel Meclisi gündeminden kaldırıldı. Ayrıca Zarbun çiftliği arazisinin Havsa Milli Emlak Müdürlüğü’ne tahsis edildiği, buradan da Ticaret Bakanlığına tahsisinin gerçekleştiği öğrenildi.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı oturumları Mehmet Geçmiş başkanlığında bugün başladı. Mecliste tartışma konusu olan Havsa’da bulunan, Zarbun çiftliği olarak bilinen 60 bin metrekarelik arazinin gümrükleme alanı şartı ile İl Özel İdaresine bağışı konusu ve 25 Kasım stadı ile ilgili Edirne Valisi Ekrem Canalp taraından gelen teklif yazıları görüşüldü. Konuyla ilgili söz alarak CHP’li meclis üyelerinin Zarbun Çiftliği konusunda haberinin olmadığını anlatan,  CHP Grup Başkan Vekili Keşan İl Genel Meclis Üyesi Erdoğan Gümülcineli, “Zarbun çiftliği konusu komisyona havale edilmesinden sonra tartışıldı ve kamuoyunda polemik konusuna dönüştü. Ancak bizim niyetimiz bölgemize gelecek yatırımlara herhangi bir şaibeye fırsat vermeden gözümüz kapalı evet diyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Bu konu meclise gelmeden önce uzun bir süredir bundan siyasi parti yöneticilerinin bilgisi varmış ama CHP grubunun haberi yoktu. Biz iyi niyetle konunun araştırılmasını istedik. Polemiğe dönüştürülmeseydi bu konu çözülmüş olacaktı. Buna rağmen çözüm yolu bulunmuş, bölgemize hayırlı olsun” dedi.

“SİZİN DETEYLI BİLGİNİZ VARDI”

Gümilcineli’nin konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Gurup Başkan Vekili Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, “Geçmiş dönemlerde, CHP belediyesi yıllarca ilçemizi yönetti o dönemde bu alana birçok hizmetler yapıldı. Alt yapısı bili o zamanda yapıldı diyebiliriz. Dolayısıyla bölge insanının, Havsa İl Genel Meclisi üyesinin, sizlerin, başta Meclis başkanı olmak üzere sizin detaylı bilginiz var. Bunu bizde biliyoruz. Bölgemizi gelecek olan hizmete müşterekiz. Yeter ki bölgemize hizmet yapılsın. Ama konjektür böyle oluştu. Biz isterdik ki; o gün ki şartlarda hibe yapılan bir şey, bağış yapılsın ondan sonra bunu tartışalım diye düşünmüştük. Ama hayırlısı olsun diyoruz.” şeklinde konuştu.

“BENİM HABERİM YOKTU”

Akbulut’un iddiaları üzerine konuşarak Zarbun çiftliği arazisinden haberi olmadığını ifade eden Başkan Geçmiş, şöyle konuştu: “Meclis başkanı olarak benim haberim yoktu. Haberim olsaydı meclis üyelerine bilgi verirdim. Tekirdağ’da toplantıda Edine Valisi 60 dönüm hibe olarak arsa alındığı söyledi. Zarbun çiftliğinin iç gümrükleme lojistik alan yapılması konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Bu konuda bilgim de yoktu. İç gümrükleme yapılmak kaydıyla verilecekti, o gün de tartıştık. İmar ve Bayındırlık Komisyonunun araştırma inceleme yapmadan mecliste direkt oylaması il genel meclisinin 5302 sayılı yasasına aykırıdır. Ben bu meclise yasa dışı iş yaptırmam dedim ve komisyona sevk ettik. O gün biz buna karşı değildik. Bu komisyon yerinde inceleme yapacaktı. Meclis üyelerine bilgi verip oylarına sunacaktık. Valinin Ankara’da yaptığı görüşmeler vardı.  Sonra öğrendik, bu yer Havsa Milli Emlak Müdürlüğüne tahsis edilmiş, Milli Emlak Müdürlüğü de yeri Ticaret Bakanlığına tahsis etmiş. İnşallah bölgemize kalıcı sağlıklı bir yatırım gelir. Hiçbir meclis üyesinin art niyetli yatırımları engelleme gibi düşüncesi yoktur”

Daha sonra gümrükleme alanı şartlı bağış konulu teklifin İl Genel Meclisi gündeminden kaldırılması ile Mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olan 25 Kasım stadının İl Özel İdaresine tahsisinin gündem kaldırılması  oy birliği ile kabul edildi.

Hüsnü SARIGÜL

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.