DOLAR 32,3039 -0.6%
EURO 34,6947 -0.45%
ALTIN 2.413,16-0,38
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1873240-4,00%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zobar, “En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı”

Zobar, “En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı”

ABONE OL
22 Haziran 2023 10:39
Zobar, “En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En düşük memur maaşı 22 bin lira olacağı vaadinin seçim öncesindeki koşullarda kaldığını söyleyen Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar, bu rakamın iyileştirilerek 30 Bin lira olması gerektiğini belirtti.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar, memur maaşlarına yönelik yaptığı açıklamada, kamu emekçisinin maaş zamlarının belirlenmesine sadece haftalar kaldığını ve milyonlarca emekçi belirlenecek olan zam oranına için dikkat kesildiğini söyledi.

Zobar, “Son toplu görüşmelerde sarı sendikaların razı olduğu “buçukluk” zamlar ve yanlış ekonomi politikalarında inat edilmesi sonucu içine düştüğümüz ağır enflasyon ortamı nedeniyle alım gücü günden güne eriyen, gelecek hayali kurmak bir yana dursun ay sonunu getiremeyen kamu emekçileri, maaşlarında insanca yaşamalarını mümkün kılacak bir oranda artış beklemektedir. Kamu emekçisine verilen tüm sözler, o sözlerin verildiği zamanki koşulların bugün daha da kötülediği hesap edilerek, daha da iyileştirilerek yerine getirilmelidir” dedi.

“EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 30 BİN LİRA OLARAK BELİRLENMELİ”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu AR-GE birimi tarafından yapılan güncel araştırmalar ile 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 32 bin liraya dayandığını ortaya koymakta olduğunu belirten Zobar, “Yıllardır “En az 3 çocuk yapın” demeyi marifet bilen, işsizlik oranını geri çekmeye yönelik kamusal adımlar atmayıp hanede çalışan insan sayısının düşmesine neden olan iktidar, tam da bu nedenle en düşün memur maaşını en az 30 bin lira olarak belirlemelidir. Memur maaşı, yoksulluk sınırının altında kalmamalı, “devlette itibar” lafını dillerinden eksik etmeyen yöneticiler, itibarını o kadar önemsedikleri bu devlette çalışan emekçileri derin yoksulluğun pençelerine artık itmemelidir. Enflasyon oranı, ülkede çalışan nüfusun ücret zammından kira artış oranlarına kadar birçok hayati konunun belirleyenidir. Bu yüzden enflasyon ölçme işi TÜİK’in yaptığı gibi hayali marketlerden alınan fiyatlarla, seçim zamanı bedava dağıtılan doğalgazı seçim sonrasında emekçiye ödettiren arka kapı oyunlarıyla, hangi ürünlerin yer aldığı mahkeme kararına rağmen açıklanmayan bir garip alışveriş sepetiyle belirlenemez. Birleşik Kamu-İş, seçim zamanı verilen vaatlerin de, kamu emekçilerinin geçim sıkıntısı başta olmak üzere acil çözüm bekleyen sorunlarının da takipçisidir. Kamu emekçisinin sırtında her gün biraz daha ağırlaşan bu yükün altında ezilmemesi ve fedakarca verdiği emeklerin tam karşılığını alabilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizin altını çiziyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.