DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20658100,68%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zobar, “Öğretmenlere tehlike çanları çalıyor”

Zobar, “Öğretmenlere tehlike çanları çalıyor”

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:04
Zobar, “Öğretmenlere tehlike çanları çalıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında alınacak temizlik görevlilerinin işe başlama tarihinin öğretmenlerin okullardaki seminerlerinden sonra başlayacak olmasına tepki göstererek, hijyen konusunda öğretmenlere teneffüs değil tehlike çanlarının çaldığını söyledi.

Eğitim İş Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile okullara alınacak olan temizlik görevlilerinin öğretmenlerin okullarda gerçekleştireceği seminerlerden sonra işe başlamalarına yönelik açıklamada bulundu.

PANDEMİDE OKULLAR TEMİZLİK GÖREVLİLERİ OLMADAN MI HAZIR HALE GETİRİLECEKTİ?

Eğitim öğretim sezonunda TYP ile işe alımlardan bahseden Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Zobar, “Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Edirne İl Müdürlüğü ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliği ile düzenlenecek olan Toplum Yararına Programı kapsamında 550 temizlik görevlisi ile 146 güvenlik görevlisini 9 ay boyunca istihdam edilmesi planlanmakta olduğu açıklanmıştır. Buna göre; 550 temizlik görevlisi merkezde 275, Keşan’da 115, Uzunköprü’de 75, İpsala’ da 22, Havsa’da 15, Meriç’te 15, Lalapaşa da 9, Süloğlu’nda 9, Enez’de 15 olarak istihdam edilecektir. Yardımcı hizmetler kadrosundaki bu kişilerin görev süreleri 27.08.2020 tarihinde başlayıp 21.05.2021 de sona ereceği bildirilmiştir”dedi.

“GÖREVLİLER, ÖĞRETMENLERDEN SONRA İŞE BAŞLAYACAK”

TYP ile işe alınanların, pandemi süreci içinde 2 günde okulları hijyen açısından hazır hale getirmesinin mümkün olmayacağını ve öğretmenlerin hijyen çalışması öncesi seminerlere başlayacağını işaret eden Zobar, “Oysa Milli Eğitim Bakanlığı 24 Ağustosta Öğretmen seminerlerinin, 31 Ağustosta ise okullarda yüz yüze eğitimle okulların açılacağını duyurmuştu. Seminer programında şimdilik bir değişiklik yok ancak okullarımızın yüz yüze eğitim programı 21 Eylül’e ertelendi. Okullarımız Haziran ayından beri yardımcı hizmetlilerden yoksundur, eksik gedik bir biçimde yaz sezonunu geçirilmektedir. Bu görevlilerin öğretmenlerden sonra okullara girecek şekilde çalıştırılmaya başlatılacak olması bir kenara 2 gün içerisinde (2 günde cumartesi ve pazara denk gelmektedir) okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirmeleri nasıl beklenmektedir? Temizlik ve hijyen planlamalarının özellikle bu dönem içerisinde çok daha hassas bir biçimde yapılacağını düşünürken önümüzdeki tablo her şeyin hala pandemi yokmuşçasına gerçekleştirildiğini bizlere göstermektedir” dedi.

“TELAFİ EDİLEMEZ SORUNLARA YOL AÇACAKTIR”

İşe alınacak kadrolar kendilerini okullara ait hissetmeli, görev alacak çalışanların hijyen eğitimlerini alması gerektiğini dile getiren Zobar, “İşe kabul edilenlerin ilk olarak hijyen ve korona virüsten korunma eğitimlerinin alması da çok önemlidir. En ince detaylarına kadar İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte eğitim süreçleri tamamlanmalı, eğitim süreçlerini içselleştirmeyenler okullara kabul edilmemelidir. Unutulmamalıdır ki; bu eğitimlerin alınmaması ve kuralların uygulanmaması da bizler için başka telafi edilemez sorunlara yol açacaktır. Diğer önemli bir husus da her sene İş-Kur’dan aracılığıyla okullara alınan yardımcı hizmetli kadrolarının okul kültürünü benimseyememeleridir. 9 aylık bir süreç kendilerini okullara ait hissetmeye yetmemektedir. Geçici değil kalıcı kadrolara sahip olmaları okul idarelerinin ve öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracaktır. İdarecisi, öğretmeni, yardımcı hizmetli kadrosuyla eğitim bir bütündür. Bütün kadroların ise gelecek güvencesi ve 9 ay sonra ne olacağım endişelerinin olmaması gerekmektedir. 3 ay maaş ödememe ve ekonomik açıdan tasarruf mantığı devletimizin saygınlığı açısından da sosyal devlet ilkesi açısından da kabul edilmesi düşünülemez” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.