DOLAR 32,3938 0.1%
EURO 34,7760 -0.07%
ALTIN 2.395,31-0,05
BIST 10.239,140,30%
BITCOIN 19252103,03%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

100. yıl için kayıtlar başladı

100. yıl için kayıtlar başladı

ABONE OL
2 Ağustos 2022 11:09
100. yıl için kayıtlar başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, düzenlediği basın toplantısıyla, 8’incisi gerçekleşecek Uluslararası Dostluk Yarı Maratonu’nun Cumhuriyetin 100.yılına ithafen bin 500 atletle koşulacağını belirtti.

Federasyonun 2023 takviminde yer aldıklarını ve 8.Uluslarası Dostluk Yarı Maratonu için kayıtların başladığını duyuran Başkan Akdağ, edirnemaratonu.com adresinden sporcuların kayıtlarını oluşturabileceklerini ifade etti.

“ATLETLER KAYIT OLUŞTURABİLİR”

Cumhuriyetin 100.yılında dostluk maratonu için 2023 yılı kayıtlarının başladığını duyuran Akdağ “Önümüzdeki yıl uluslararası Edirne Maratonu’nun sekizinci kez gerçekleştireceğiz. 2023 yılı cumhuriyetimizin yüzüncü yılı biliyorsunuz. Biz de maratonumuzu, cumhuriyetimizin yüzüncü yılını ithafen gerçekleştireceğiz. Bütün hazırlıklarımızı yaptık ve şu anda federasyonun takviminde yer alıyoruz.  2023 yılı takvimi kayıtlarımız da başladı. edirnemaratonu.com üzerinden sporcular şu anda kayıtlarını oluşturabiliyorlar. Bizler cumhuriyet bizim için çok önemli bir kazanım. Cumhuriyetin bu cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize ithafen gerçekleştireceğiz. Bütün sporcuları da Edirne’de bizimle bu farkındalıkla cumhuriyetimizin yüzüncü yılında koşmaya davet ediyoruz” dile belirtti.

“CUMHURİYETİN 100.YILINDA BİN 500 ATLET HEDEFİ KOYDUK”

2022 yılında bin 22 atletle koşulduğunu bu yılki hedefin bin 500 atlet olduğunu ifade eden Önder Akdağ “Şimdi bildiğiniz gibi geçmiş yıllarda hep binin üzerinde sporcularla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Aslında bu sayıları her zaman geliştirmek, büyütmek mümkün. Fakat yani hemşerimizde konaklama kapasitesi hem de imkanların ölçüsünde bu organizasyonda sayıyı belirliyoruz. Çünkü o sporcu sayısı büyüdüğü zaman organizasyonda kullanılan materyaller, tişört, çanta, madalya sayıları da değişiyor. Doğal olarak bu bütçeyi de ciddi anlamda etkiliyor. Bu sebeplerden dolayı da biraz bütçeyle orantılı olarak adım adım ilerlemeyi ve büyümeyi tercih ediyoruz. Biliyorsunuz geçen yıl pandemi koşullarında gerçekleştirmişti bin 45 atletle. Yine bu yıl 2022 Edirne yılı sebebiyle bin 22 atletle gerçekleştirmiştik. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bin 500 atletle bu organizasyonu gerçekleştirme hedefimizi somut olarak ortaya koyuyoruz. Bu kapsamda da Kırkpınar vesilesiyle Gençlik Spor Bakanımız Edirne’deydi. Kendisiyle de görüşme imkanımız oldu. Onlar da bakanlık olarak bu organizasyonu çok önemsediklerini ayrıca Cumhuriyetin yüzüncü yılına ithafen gerçekleşiyor olmasının ayrı bir önem arz ettiğini planlamaları yapabilirsek bakanlığın 2023 kutlamaları kapsamında bu organizasyonu Edirne’nin ev sahipliğinde gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

“2023 YILINDA YİNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ALANI START NOKTASI OLACAK”

Selimiye Meydanı’nda güneş sebebiyle gölgelik alan olmadığı için sporcuların dinlenmesi adına Karaağaç’ta bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi’ni start alanı yapacaklarını kaydeden Akdağ “Bu organizasyonda parkuru belirlerken start yeri belirlenirken resmi ölçümler yapılıyor. Parkur sertifikalandırılıyor. Çünkü uluslararası bir etkinlik. Doğal olarak her sene bu parkuru ölçtürmek, uluslararası sertifikalandırmanın da bir maliyeti var. Ayrıca ikinci bir şık olarak da şimdi Selimiye Meydanı tabii çok güzel. Biz onu vurguluyoruz zaten. Sporcular yine onun etrafında koşuyorlar. Ama Selimiye Meydanı’nda şu anda gölgelik alan sporcuların koşup geldikten sonra yeterince gölgelik alan yok. O alana da şu anda çadır vesaire kurması söz konusu değil. Bu yıl yine daha doğrusu 2023 yılında yine Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi etkinlik alanımız olacak. Bu vesileyle de ben Trakya Üniversitesi’ne rektör hocamıza ev sahipliğinden dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü o alanda yine Edirne’deki sembol alanlardan birisi. Tabii ki en önemli sembolümüz Selimiye ama biz bu maratonu gerçekleştirirken bütün parkurumuzda elimizden geldiğince tarihi dokuyu Edirne’nin tanıtımını ülkemizin tanıtımını hedefliyoruz. Yabancı sporcu katılımıyla ilgili bir şey sordunuz. Önümüzdeki yıl tabii pandemi koşulları da biraz daha gevşedi. Son iki yıldan çok daha fazla yabancı atletin katılmasını hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.