DOLAR 32,3398 0.17%
EURO 35,2124 0.06%
ALTIN 2.246,350,14
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2124680-2,79%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

11 mahalleye 11 semt sahası

11 mahalleye 11 semt sahası

ABONE OL
19 Nisan 2021 18:29
11 mahalleye 11 semt sahası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Keşan’a gelişinde söz verdiği 11 mahalleye 11 semt sahası yapımıyla ilgili temel atma töreni gerçekleştirildi.

Tören, saat 12.00 sıralarında başladı ve Büyük Cami Mahallesi’nde Eski Cezaevi arkasında hazırlanan alanda yapıldı.

Törene; AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı, Nuran Uslu, İl Genel Meclisi Üyeleri; Halil Bayazıt, İsmail Keleş, belediye meclisi üyeleri, AK Parti Edirne İl ve Keşan İlçe yöneticileri, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, birim amirleri, mahalle muhtarları, vatandaşlar, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

Helvacıoğlu: Her çocuğumuzun mahallesinde spor yapmasını istiyoruz

Törende ilk olarak Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu konuştu. Keşan’da bugünlere gelinene kadar çok az spor tesisi olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Helvacıoğlu, “Keşan’da 40 yıllık Atatürk Stadı ve 1-2 tane de tesis vardı. Stadımız da hayallerimiz doğrultusunda büyük bir yenileşmeye gidiyoruz. Çocuklarımız genelde mahalle aralarında sokak aralarında spor yapıyor vakit geçiriyordu. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu Keşan’a geldiğinde ilk olarak stadyumumuzun yenilemesini istedik. Bitince çok muhteşem bir stadımız olacak. Sonrasında Kapalı Spor Salonumuzun tadilatı için destek geldi. Keşan’da <yüzme bilmeyen kalmasın> anlayışıyla yüzme havuzumuzun yapımına başladık. Bakanımız 11 mahallemize 11 semt sahasını armağan etti. ” dedi.

Pandemi süresinde çocuklar ve gençlerin kaliteli ve sporla iç içe vakit geçirmesinin öneminin bir kez daha çok net anlaşıldığına işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Her çocuğumuzun mahallesinde spor yapmasını istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 15 milyona yakın hibe yatırım alıyoruz. Tüm hibelerle Keşan’da 30 milyona yakın bir hibe almış oluyoruz. Semt sahalarımız 24×44 ölçülerinde oluyor. Sahalarımızın anahtarlarını da muhtarlarımıza, çocuklarımıza, mahallelilerimize ve isteyen herkese vereceğiz. Semt sahaları gece çalışmayacak, kiraya verilmeyecek, ışık olmayacak. Amacımız çocuklarımızın sadece gündüz olması kaydıyla vakitlerini en iyi şekilde ve sporla değerlendirecek güvenli alanları olması için. Bu sahalarda sizin çocuklarınız oyun oynayacak. Semt sahalarımız gece 23.00-24.00’e kadar açık olan yerler olmayacak. Rahatsızlık verecek hiçbir şey olmayacak, çok memnun olacağınız tesis olacak. Büyük Cami’deki alanımız deprem alanı doğru ama üstünü kapatma gibi bir durum da söz konusu değil. Yine deprem alanı olarak kullanılabilecek. İletişim eksiklikleri yaşamış olabiliriz. Güzel hizmetler ilçemize kazandırmak için aceleci de davranmış olabiliriz. Ben de bir baba ve Keşan sakini olarak doğru işler yaptığımızı çok iyi biliyorum.” şeklinde konuştu.

Tesislerin Anahtarlarını gençlerimize, muhtarlarımıza ve o mahallede yaşayan hemşehrilerimize teslim edeceğiz

Söz verdikleri önemli bir projeyi daha başlatmanın mutluluğu ve onuru içinde olduklarını belirten Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Keşan’ımızı sporu ve sporcusuyla gelişen bir kent yapmak için var gücümüz ile çalışacağımıza söz vermiştik. Bugün bu anlamda; çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmek adına bir arada sizlerin karşısındayız. <11 mahalleye 11 semt sahası> diyerek, bu önemli yatırımın ilkini Büyük Cami Mahallemizden başlatıyoruz. Keşan’ımızın her anlamda olduğu gibi sporla da anılması için her şeyimizi ortaya koyuyoruz. Tüm vatandaşlarımızın desteği ve takdirleriyle Keşan’ımızın güzel geleceğine ve daha da önemlisi kıymetli gençlerimize ve çocuklarımıza önemli bir miras bırakıyoruz. 11 mahallemizde hayata geçireceğimiz semt sahalarımız kesinlikle kiraya verilmeyecek. Anahtarını da gençlerimize, muhtarlarımıza ve o mahallede yaşayan hemşehrilerimize teslim edeceğiz. Semt sahalarımız günün aydınlığına göre 18.00’a kadar açık olacak ve kısmi aydınlatmalar bulunacak. Gençlerimizin ve halkımızın mutluluğunu gördükçe şevkimiz de azmimiz de artıyor. Biz istiyoruz ki gençlerimiz spordan vazgeçmesin, hem fiziksel hem de ruhsal olarak bu sahalarda spor ile hayat bulsunlar. Stadyum yenileme, yüzme havuzu ve semt sahaları projelerimiz ile kurduğumuz güçlü altyapı, verdiğimiz destek, sağladığımız fırsatlarla gençlerimizin ve sporu destekleyen tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sporu yaymak ve herkesin spor yapabileceği altyapıyı oluşturmak için gayret ediyoruz. İnsan sağlığının önemini daha da iyi anladığımız bu dönemde, hayata geçirilecek olan spor yatırımlarının önemi de daha iyi anlaşılıyor. 11 mahallemizdeki 11 semt sahamızda birlikte spor yapacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Edirne Milletvekilimiz Dr. Fatma Aksal, İl Başkanımız Belgin İba, AK Parti İlçe Başkanlığımız, Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe başkanlıklarımız, meclisimiz, belediye personellerimiz ile birlikte gönülden emek veren herkese şükranlarımı sunuyoruz. Gelecek gençlere, gençler bize emanet diyor ve 11 mahalleye 11 semt sahası projemizin Keşan’ımıza, gençlerimize, mahallelerimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

“Keşan’ın gelişmişliğini planlayalım, kışkırtmayı değil”

Pandemi süreci nedeniyle sadece 1 mahallede semt sahası temel atma töreni düzenlediklerini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, konuşmasının devamında Çamlıkent Bölgesi’nde yapımı planlanan semt sahasında basına yansıyan durumla ilgili şu görüşleri aktardı: “40’a yakın büyüğümüz imza toplamışlar. Bana ulaşamadıkları gerekçesiyle Fen İşleri Müdürlüğümüze dilekçelerini bırakmışlar. Buraya kadar normal karşılıyoruz. Çamlıkent sakinlerimiz bir kışkırtmayla karşı karşıya kalmışlar. CHP Keşan İlçe Başkanı, Kadın Kolu Başkanı ve CHP’li Meclis üyeleri de durumu bize iletmek yerine başka yöne sevketmişler. Birlikte buluşup istişare etmeyi önermek yerine CHP’li vatandaşlarımız yollara dökülmüşler, ellerinde sadece pankartları eksik.  Bu Keşan hepimizin. Çamlıkent sakinlerimizden temsilci alıp belediyeye gelmeleri gerekirdi. Yapılan davranış CHP’ye de yakışmıyor. Halkımız Keşan’da 4 partiye de sorumluluk verdi. Bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmeliyiz. Biz AK Parti olarak hizmet ve eser oluşturma siyasetiyle yola çıktık. Keşan’ın gelişmişliğini planlayalım, kışkırtmayı değil. Çamlıkent’te yaşananlardan dolayı şahsım ve belediyemiz adına özür diliyorum. Bu olayların başlangıç sebebi ne şahsım ne de belediyem bu da bilinsin. Çamlıkent’teki vatandaşlarımızla yeniden konuşup orta yolu bulacağız, durumu toparlayacağız. Aziz Atatürk’ümüzün bize bıraktığı Cumhuriyetimizi çocuklarımızla korumalı 2023 hedeflerine ulaşmalıyız. 11 mahalleye 11 semt sahamız Keşan’a hayırlı olsun.”

Aksal: Semt sahalarımızın öncelikle çocuklarımıza sonra da mahallemize hayırlı olmasını diliyorum

Helvacıoğlu’nun ardından AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, kürsüye geldi. Keşan’a kazandırılacak güzel bir hizmet için birarada olunduğunu belirten Aksal, “Keşan Belediye Başkanımız 2 yıldan bu yana ilçemizi daha yaşanılabilir bir yer yapmak için gece gündüz canla başla çalışıyor. Çocuklarımız artık sokaklarda oyun oynamamalı, güvenli bölgelerde oyun oynamalı, spor yapmalı. Çocuklarımız daha modern, tüm dünya çocuklarının oynadığı gibi tesislerde vakit geçirmeli. AK Parti İktidarında Gençlik ve Spor Bakanlığımız Edirne’mize çok büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Edirne ve Keşan’ımıza yüzme havuzları kazandırdık. 11 mahallemize 11 semt sahası kazandırılmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyoruz. Bölgemize gelecek hizmetlerin her zaman destekçisi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür ediyorum. Semt sahalarımızın öncelikle çocuklarımıza sonra da mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol ve sahayı kullanacak mahalleli çocuklar, küreklerle sembolik olarak tesislerin temelini attı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.