DOLAR 32,4689 -0.06%
EURO 34,7325 -0.7%
ALTIN 2.434,75-0,05
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057238-0,92%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz Destanı

ABONE OL
17 Temmuz 2019 15:17
15 Temmuz Destanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin canları pahasına verdiği mücadele ile geri püskürtüldü. Milletimiz tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışı ile özgürlüğüne sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de bugün 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin 3’üncü yıldönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Edirne’de bugün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri saat 11.00’de Şehitlerimizin kabirlerinin ziyaret edilmesi ile başyacak. Saat 12.30’da ise Selimiye Camii’nde Mevlid-İ Şerif ve Hatm-İ Şerif okunacak ve ardından ikram verilecek.

Atatürk Anıtı önünde saat 20.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması ile devam edecek. Ardından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi sunulacak ve Belediye Bandosu Tarafından Kahramanlık  Marşları çalınacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Edirne Valisi Ekrem Canalp yapacak. Vali Canalp’in konuşmasının ardından Millî Mücadele Madalyalarının verilecek. Devlet Türk Müziği Topluluğu tarafından Tasavvuf ve Kahramanlık Türkülerini seslendirilecek. Saat 00:13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden sela okunacak ve ardından şehitlerimiz için dua okunacak.

VALİ CANALP, “HERŞEYDEN GEÇİLİR, VATANDAN GEÇİLMEZ”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi;

“Bir millet evladı düşünün ki teröristlerin içerisinde bulunduğu mağraya ilk giren olmak için arkadaşlarından önce koşuyor, arkadaşları ise ondan daha önce girebilmek için onun önüne atlıyor, şehit olacağını bile bile …Bir millet evladı düşünün ki namlusunu vatanına çeviren tankın önüne yatıyor şehit olabileceğini bile bile…Bir millet evladı düşünün ki namusum dediği karargahına girmeye çalışan teröriste kendini siper ediyor 30 kurşunla şehit olacağını bile bile… Bir millet düşünün ki kundaktaki bebeğini evde bırakıp vatanına sahip çıkmaya sokağa koşuyor şehit olabileceğini bile bile… Bir millet düşünün ki koltuk değnekleriyle, bastonuyla var olan tüm gücüyle, vücudunu vatanına siper etmeye koşuyor… Bir millet düşünün ki tüm sevdikleriyle helalleşip abdestini alıp vatanına siper olmaya koşuyor ardına hiç bakmadan, geri dönmeyi düşünmeden şehit olabileceğini bile bile… Bir millet düşünün ki “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyor. Vatan tektir, birdir, vazgeçilmezdir, taviz verilmezdir, hiçbir şeyle kıyaslanamaz, yerine hiçbir şey konulamazdır, herşeyden geçilir vatandan geçilmez diyor.

Ve bu aziz millet eşine az rastlanır bir destan yazarak tüm dünyaya yeniden ilan ediyor ”Sahipsiz vatanın batması haktır, Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır!” Ve tüm hainler bir kez daha anlıyor ki “Bu Vatan Sahipsiz Değildir”.

Tanklara ve uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin onuru 15 Temmuz Zaferi ile milletimiz asırlardır üzerinde yaşadığı Anadolu Topraklarının ezelden ebede vatanı olduğunu, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, gösterdiği gibi 15 Temmuz’da da gösteriyor. Ve haykırıyor “Bu Ruh yine O Ruh’ tur, Bu Kan yine O kan’ dır.”

Bizler bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin üzüntüsünü ve öfkesini tekrar yaşarken, diğer tarafta dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Vatan sözle değil eylemle sevilir diyen şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, aziz hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişimini; demokrasiye yönelik yapılan hain saldırıyı bir kez daha kınayarak, “Ülkemizi, demokrasimizi, hürriyetimizi ele geçirmek isteyen silahlı canilere, tanklara, uçaklara karşı canını siper eden Türk Milleti; hür ve bağımsız yaşama istediğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; ne Fetö, ne PKK , ne DHKP-C; adı ne olursa olsun; ülkemizin birliğini hedef alan hiçbir terör örgütü asla hedeflerine ulaşamayacak; bu millet buna kesinlikle izin vermeyecektir” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi;

“Ülkemizin şanlı tarihine kara bir leke olarak geçen bu hain saldırıya; bu kanlı girişime milletimiz izin vermemiş; aziz Türk Milleti ülkemizi ele geçirmek isteyen silahlı canilere karşı, tanklara, uçaklara karşı canını siper etmiştir. Fetöcülere karşı, devletimizin, ordumuzun içine kadar sızmış hainlere karşı; meydanlara koşan her vatan evladı; ölümü göze almış; demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı bir kez daha ölümsüzleştirmişlerdir. Türk Milleti; hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya kanıtlamıştır.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; ne Fetö, ne PKK, ne DHKP-C; adı ne olursa olsun; ülkemizin birliğini hedef alan hiçbir terör örgütü asla hedeflerine ulaşamayacak; bu millet buna kesinlikle izin vermeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet; Türk Milleti çok büyük bir millettir. 15 Temmuz’da olduğu gibi Türk Milleti her şart ve koşulda hainlerin karşısında durmaya; vatanı, toprağı, hürriyeti ve demokrasisi için canı pahasına mücadele etmeye devam edecektir. 15 Temmuz’un yıldönümünde, ülkemizin demokrasisine, özgürlüğüne ve istikrarına kast etmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum” dedi.

REKTÖR TABAKOĞLU, “KAHRAMANLIKLARI HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda;

“Türk Milleti, söz konusu vatan ve bayrak olduğunda ne kadar büyük bir millet olduğunu 15 Temmuz gecesi kahramanca duruşuyla herkese göstermiştir. Tank ve tüfeklere karşı canını hiçe sayarak bu hain kalkışmaya dur demiştir. Dış kaynaklı güçlerin milletimizi bölüp parçalamaya yönelik hain planları milletimizin azmi ile yok edilmiştir. Aziz milletimiz yok olmanın eşiğine geldiğinde hep bir kahraman çıkarmıştır. O gün hainlerin karşısına çıkan başta Ömer Halisdemir ve diğer 250 şehidimiz ve yüzlerce gazimiz bizlerin huzur içinde yaşamasını sağlamıştır. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken gazilerimize de şifalar dilerim. Bu vatan onların kahramanlıklarını hiç bir zaman unutmayacak” dedi.

HELVACIOĞLU, “ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik düzeni ile halk tarafından demokratik şekilde seçilmiş hükümetine kast eden 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünü yaşadığımız bu günde, ülkesini savunmak dışında hiçbir amaç gütmeyen ve vatanı uğruna hayatını kaybeden 250 kahraman şehidimizi saygıyla anarken, kendilerini hayatları pahasına tankların önüne koyup hain darbe girişimini durduran gazilerimize de minnet ve şükran duygularımı sunuyorum. Bir taraftan törenlerle demokrasi zaferimizi kutlarken, diğer taraftan ise şehit ve gazilerimizi hüzün ile andığımız bu kanlı gecenin üçüncü yıldönümünde, geçtiğimiz bu süre zarfında Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları, devletin içine sızmış olan bu hainleri yakalayıp yargıya teslim etmek ve FETÖ terör örgütünü tamamen yok etmek için verdiği mücadeleye devam etmektedir. Türk Milleti; cesaretini, fedakarlığını ve yüce dayanışmasını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Haince planlanan 15 Temmuz darbe girişimine canlarını feda ederek dur diyen tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, destansı bir direniş gösteren gazilerimize minnet dileklerimi sunarım. Allah, bu millete bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın.”

TGD 15 TEMMUZ’U KINADI

Trakya Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Tamer Yavuz, 15 Temmuz hain darbe girişimini kınadıklarını belirterek, “Türk milleti sokaklara dökülerek demokrasiye yapılacak her türlü tehdidin karşısında olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Hain darbe girişiminin yıldönümünde açıklama yapan TGD Genel Sekreteri Yavuz, 15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişiminde demokrasiyi ele geçirmek isteyenlere karşı Türk halkı o gece sokaklara dökülerek izin vermediğini söyledi. Cumhuriyetimize ve devletimize karşı her türlü darbe girişimine karşı olduklarını ifade eden Yavuz, “Tankların o gece önüne yatan milletimiz darbe girişimine karşı gelerek başarılı olmuştur. FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimine halkımız Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çiziği bu yolda emin adımlarla ilerleyerek, içerden ve dışarıdan hiçbir tehdide izin vermeyeceğini bir kez daha kanıtlamıştır. Türk milleti tarih boyunca vatanına sahip çıkarak onu korumak uğruna şehitler vermiştir. Bu ülkenin ve milletin değerleri arasında rengini şehit kanından almış Türk bayrağı ve vatanı kutsaldır. Bırakın FETÖ’nün 15 Temmuz’da yapmak istediği hain darbe girişimini, yeryüzünde hiçbir güç, bu milletin vatanı ve bayrağına el uzatamayacağını canlı yayınlarda izledi. Bu milletin özünden ve bağrından çıkmış olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, demokrasiyi bu ülkenin ezelden beridir hür yaşamış olan Türk milletine en iyi yönetim biçimi olduğunu benimsetmiştir. Türk bayrağı dalgalandığı sürece hiçbir güç Türk milletinin karşısında duramayacaktır. 15 Temmuz’un yıldönümünde, ülkemizin demokrasisine, kast etmiş hain darbe girişimini dernek olarak kınıyoruz. 15 Temmuz gecesi ebediyete uğurladığımız şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.