DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20749353,10%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

20 liradan kaçan 400 lira ödüyor

20 liradan kaçan 400 lira ödüyor

ABONE OL
3 Ekim 2023 10:21
20 liradan kaçan 400 lira ödüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin otopark konusunda kanayan yarası haline dönen Maarif Caddesi’nde, sürücüler otopark ücreti ödememek için sol kaldırımı işgal etmeye devam ediyor. Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Turgut Sarıbaşak, ücretli otoparka para vermemek için plastik dubaların araç sürücüleri tarafından çiğnenerek kırıldığını, ancak sürücülerin 20 liradan kaçarken 400 lira ceza ödediğini söyledi.

Edirne’nin otopark konusunda kanayan yarası haline dönen Maarif Caddesi’nde, sürücüler otopark ücreti ödememek için sol kaldırımı işgal etmeye devam ediyor. Mithatpaşa Mahallesi Maarif Caddesi’nde sol tarafa araç park edilmesinden kaynaklı sorunlar çıktığını, iki tarafta da park olunca geniş araçların geçmekte zorlandığını belirten Mahalle Muhtarı Turgut Sarıbaşak, caddenin en başına park yapılmaz levhasının gerektiğini söyledi.

Ücretli otoparka para vermemek için plastik dubaların araç sürücüleri tarafından çiğnenerek kırıldığını, ancak sürücülerin 20 liradan kaçarken cezadan kaçamadığının altını çizen Muhtar Sarıbaşak, “20 lira vermesin diye geliyor buraya bedava olduğu için park ediyor. Şimdi 20 lira vermemek için 400 lira ceza yiyor. Yoksa otopark sorunu yok, caddenin başında levha eksikliği var” dedi.

“BU CADDE DE ÇÖZÜM BEKLİYORUZ, PARK YAPILMAZ DUBALARI BİLE KOPARDILAR”

Maarif Caddesi’nde yıllardan beri bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirten Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Turgut Sarıbaşak. “Her gün burada kavgalar çıkıyor. Emniyet Müdürümüz söz verdi, bu işi en kısa zamanda çözeceğim dedi. Bekliyoruz, çözülmesini ve trafiği kalkmasını bekliyoruz. Problemler her gün çıkıyor. İşte görüldüğü gibi yolu kapattı. Şimdi buradan bir belediye otobüsü geçse, minibüsü geçse, tıkandı kaldı yol. Sağda solda şuradan bir küçük araba geçer şu anda. Sağda solda park etmemesi lazım. Burasının devamlı açık kalması gerekir. Trafiği rahatlaması için, şu trafik bankaların oraya kadar kuyruk oluyor. Naylon dualar koydular. Demir olsa ne olacak naylon koysalar ne olacak? Bir tane naylon kaldı mı? Kesip kesip, atıp atıp gittiler. Adam çıkıyor, üzerine park ediyor. Ne oldu? Attan kıvrıldı koptu. Burasının trafik levhalı yasak koyması gerekir. Sola park etme yasağı koyması gerekir. Otomatikman yayalara da zarar veriyor. Asfaltta yürüyoruz artık. Geçen gün ben asfaltta gidiyordum. Korna basıyorlar ‘araba üstüne mi çıkacağız’ dedim. Biraz bu sıkıcı oldu yani Edirne için. Emniyet müdürümüz üstünde duruyor gerçekten” dedi.

“20 LİRA VERMEMEK İÇİN 400 LİRA CEZA YİYOR”

Maarif Caddesi’nde sol tarafa araç park eden sürücülerin otopark ücretinden kaçarken trafik cezasını yediğini dile getiren Sarıbaşak, “Otopark problemi yok. 20 lira vermesin diye geliyor burası bedava olduğu için park ediyor. Bedavayı sever bazılarımız.  Şimdi 20 lira vermemek için 400 lira ceza yiyor. 20 liradan kaçarken 400 lira ceza. Ceza yazıldı diye cep telefonlarına mesaj gidiyor onların. Yazılması gerek. Ama benim en söylediğim şey, yukarıya park yapılmaz diye Maarif Caddesi başına tabela asılması lazım” diye konuştu.

“SAĞ TARAFTAKİ ARAÇLARINA YARISI BİZİM ESNAFIN, YAYAN GELİN NE OLUR YANİ?”

Esnaflara mal getiren araçlar için sabahın belli saatlerinde giriş yasak olan caddenin açık bırakıldığı hatırlatan Sarıbaşak, “Mal indirmek için ise gelen araçlara sabah 10 buçuğa kadar Saraçlar Caddesi açık, Park Otel’in oradaki girişte açık 10 buçuğa kadar, esnafa mal girebilir. Ama saat 12, 1’e kadar o arabalar da orada devamlı geziyor. Mal bırakıyor. Onu da engellemiyor. Esnafın burada getiren malı da engellemiyor. Mesela çok acil bir durumun geldi, oteldeki çocuk basıyor otomatik duba için kumandaya, eşyasını boşaltıp dışarı çıkıyor mal getiren kişi. Esnafı engellemez burasının durum. Maarif Caddesi’nde sağ taraftaki park yerinde yarısından çoğu esnafların arabası zaten. Yayan gelin ne olur yani” dedi

“BENİM VATANDAŞIM YASKA YERE PARK EDİNCE TURİSTİ DE GELİP PARK EDİYOR”

Sol tarafta bulunan kaldırıma turistlerinde yerli vatandaştan görerek park ettiğini ancak turistlerin ülkesinde böyle davranışlarda kendilerinin bulunamadığını kaydeden Turgut Sarıbaşak “Ben buraya park edersem, Bulgar da park ediyor, Yunanlı da park ediyor.  Senden görüp park edebiliyor. Biz gittiğimiz zaman da Avrupa’ya park edemiyoruz mesela. Korkuyoruz Cezaları da ağır. Yoksa bakın, Edirne’de park sorunu yok. Vallahi yok, yemin ediyorum yok” diye belirtti

“SARAÇLAR CADDESİ TRAFİĞE AÇIKKEN DE PARK YERLERİNİ ESNAF KULLANIYORDU”

Sarıbaşak “Önceki belediye başkanı Saraçlar Caddesi’ni trafiğe kapatıp yayaya açtığı zaman esnaflar tepki gösterdi. İyi de oradaki arabaların hepsi dükkan sahiplerinin arabaları. Müşterinin arabası yoktu ki. Şimdi kötü mü oldu orası? Kötü olmadı. Millet rahat rahat karşıya geçiyor, karşıdan bir yere geçiyor. Araba vurma sorunu yok. Maarif Caddesi’nde de en başa sol tarafa park edilmez levhası konması gerek. Başka türlü bu sol tarafa park etme sorunu çözülmez. Başka türlü burasını kesemeyiz. Her gün burası doluyor. Ben her gün emniyetimi arıyorum. Her gün arıyorum ben emniyet müdürünü. Sağ olsun, müdürümüz hakikaten çalışıyor. Bizim en büyük sıkıntımız da bu” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.