DOLAR 32,4335 0.23%
EURO 35,0037 -0.21%
ALTIN 2.324,910,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22970012,07%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2022 Edirne Yılı lansmanı yapıldı

2022 Edirne Yılı lansmanı yapıldı

ABONE OL
20 Mart 2022 00:12
2022 Edirne Yılı lansmanı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 Edirne Yılı Lansman Toplantısı, Edirne için özel bir tarih olan 22.02.2022 tarihinde gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi tarafından 2022 Edirne Yılı etkinlikleri kapsamında 14 ana kategori altında 168 başlıkta 222’nin üzerinde etkinlik yapılması planlanıyor.

Edirne Belediyesi Meclisi kararıyla kabul edilen 2022 Edirne Yılı’nın lansman toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katılımı ile kentteki bir restoranda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır tarafından 2022 yılının Edirne Yılı olarak ilan edilmesine yönelik meclis kararı okundu.

Ardından Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2022 Edirne Yılı eylem planı hakkında açıklamalarda bulundu.

2022 Edirne Yılı kapsamında 14 başlık altında 168 etkinlik yapılacağı gibi bunun 222’ye de yükselebileceğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 3 yeni festival düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

“EDİRNE YILI’NDA MUTLAKA UYGULANACAK 168 ETKİNLİK”

14 başlık altında 168 etkinliğin yer alacağı eylem planının mutlaka uygulanacağını, değiştirilmeyeceğini aksine geliştirileceğini dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Sosyal medyada günlerdir dolaşan bir motto var. Bu motto 22.02.2022 Dünya Edirneliler Günü. Bu dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın yüreğinde Edirne’yi yaşatanlar tarafından sosyal medyada başlatılan bir akım. Kendiliğinden başlayan bir akım. Haziran ayında Belediye Meclisi’mizde tüm partilerin ittifakı ile yani oy birliği ile aldığımız karar ile 2022 Yılını Edirne Yılı ilan ettik ve o günden bu yana da Meclis Üyelerimizden oluşan Danışma Kurulu’nun yaptığı çalışmalar ile gün gün, tarih tarih, takvim takvim planladık. Bugün de sizlerle ve kamuoyuyla yapacağımız etkinlikleri paylaşacağız. Bu eylem planı mutlak uygulanacak veya değiştirilemeyecek şekilde tasarlanmadı. Tüm paydaşların yeni fikir ve önerileri ile geliştirilmeye devam edilecek bir eylem planı olacak. Her türlü öneriye, yeni fikre ve eleştiriye hep açık olduk olmaya da devam edeceğiz. Toplamda 14 ana başlıkta 168 etkinlik planlanmış durumda. Bunların arasında hem kategori olarak hem de fonksiyon olarak birçok farklı alanda etkinlikler mevcut” dedi

“SENİ SEVİYORUZ EDİRNEM”

Kimseyi ötekileştirip, yabancılaştırmadan bu yılki işlerinin kolay olacağını aktaran Gürkan “Elbette işimiz çok, yolumuz uzun ama Edirne için heyecanlıyız, heyecanımız var. Diyoruz ki; Edirne’mizin kurtuluşunun 100. yılı bir kez daha kutlu olsun. Bize bu kurtuluşu armağan eden başta Ebedi Başkomutan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ile ülkemizin kuruluşundan bugüne kadar vatan için gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha saygıyla minnetle ve rahmetle yad ediyoruz. Bu yıl işimiz çok. Ama inanıyorum ki Edirne’nin kimseyi dışlamadan kimseyi ötekileştirmeden kimseyi yabancılaştırmadan tarihsel genlerinde var olan bir araya gelebilme kültürü, herkesi bir uzlaşma ile kucaklayabilme, sarabilme yeteneği bu yılı çok daha fazla kolaylaştıracak. Bu güzel şehir, Balkanların ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kadim başkenti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Onurlu Serhad Şehri’ne nice yüzyıllar nice bin yıllar diliyoruz. Seni seviyoruz Edirne’m, kurtuluşunun 100. Yılı bir kez daha kutlu olsun. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Tüm katılımcıların toplu fotoğraf çektirmesinin ardından düzenlenen lansman sona erdi.

Toplantıya; CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.