DOLAR 32,5829 0.01%
EURO 34,8700 -0.07%
ALTIN 2.426,94-0,23
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2159165-0,12%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

5 bin kişiye istihdam sağlayacak

5 bin kişiye istihdam sağlayacak

ABONE OL
30 Ekim 2021 18:16
5 bin kişiye istihdam sağlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 3 yıla kadar tamamlanması planlanan Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. Aksal, “İnanıyorum ki Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden Türkiye ve dünyada marka olacak gıda ürünlerimiz çıkacaktır” dedi.

Milletvekili Aksal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Endüstriyel Yatırımlar ÇED Dairesi Başkanı Kenan Ocak’ın başkanlığında gerçekleştirilen Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısına katıldı. Toplantıda Edirne Valisi Ekrem Canalp, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Oda ve Borsa Başkanları yer aldı.

Programda Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksal, tamamlandığında 5 bin kişiye istihdam sağlayacak projenin Keşan’a, Edirne’ye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Planlamaya göre 60 ile 90 arası sanayi tesisine ev sahipliği yapacak Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 3 yıl içinde tamamlanarak, işletmeye açılmasının öngörüldüğünü belirten Aksal, her türlü gıda üretiminin, gıda ambalaj ve paketleme tesisinin, tarım ve gıda makina üretim tesisinin Keşan’da hizmet vermesinin ilçe ekonomisine canlılık katacağını söyledi.

Aksal, milletvekili olduğu ilk günden beri projeyi takip ettiğini ve hayata geçmesi için her türlü katkıyı sağlamaya çalıştığını kaydederek, “Memleketimizin kalkınması, Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tamamlandığında sadece bölgenin değil, Türkiye’nin de gıda sanayinde lider bölgesi olacaktır” dedi.

Türkiye’nin gıda ve tarımda son 18 yılda üretim, işleme, paketleme, sıcak ve soğuk zincir taşımada dünya markası haline geldiğini, Türk gıda ürünlerinin dünyanın pek çok yerine ihraç edildiğini anlatan Aksal, “İnanıyorum ki Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinden Türkiye ve dünyada marka olacak gıda ürünlerimiz çıkacaktır. İnanç tekeden bile süt çıkartır derler, önemli olan kendimize güvenmemiz, devletimize güvenmemiz. Son 18 yılda Türkiye’nin geldiği seviye bize bu özgüveni sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Aksal, organize sanayi bölgeleriyle üretimin modernleştiğini, ürünlerin kalitesinin arttığını anlatarak, “Geleneksel yöntemlerle üretim bir yere kadar. AK Parti iktidarıyla her sektörün ihtisaslaştığı sanayi bölgeleri kuruldu. Böylelikle babadan kalma, geleneksel usullerin modern teknolojiyle harmanlanmasının önü açıldı. İhtisas organize sanayi bölgeleriyle gelenekten gelen tecrübeyi, teknolojinin nimetleriyle buluşturmak da AK Parti’ye nasip oldu” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.