DOLAR 32,5910 0.11%
EURO 35,0220 0.42%
ALTIN 2.417,70-0,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2098231-3,22%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

5 bin yıllık el sanatına yoğun ilgi

5 bin yıllık el sanatına yoğun ilgi

ABONE OL
31 Ocak 2022 11:38
5 bin yıllık el sanatına yoğun ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Halk Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle Edirne Rumeli Kültür Sanat Akademisi çatısı altında Sepet Örme Sanatı Atölyesi kursları Devecihan Kültür Merkezi’nde başladı. 5 bin yıla dayanan Anadolu’da en eski tekstil dokumaları olarak kabul edilen sepet örme sanatına ise yoğun talep gösterildi.

Çalışan kadınlarında talepleri üzerine hafta sonu kursları açıldı. Toplam 128 saatlik bambu kullanılan kursta meyve sepeti, ekmek sepeti, meyve sebze sepeti gibi evlerde kullanılabilecek ürünlerin yapıldığı ifade edildi.

“YOĞUN TALEP ÜERİNE HAFTA SONU KURSLARI AÇILDI”

Edirne Rumeli Sanat Akademisi Kurs Öğretmeni Özlem Durmaz, “Edirne Rumeli Sanat Akademisi ve Edirne Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak iş birliği ile yapılan kursumuz. Halk Eğitim Merkezi’nde kurs öğretmeniyim. Hafta içi 5 gün 8 saat kurs veriyoruz. Toplam modülümüz 128 saat. Hafta içi öğrencilerimiz var. Yoğun talepten dolayı çalışan bayanlarımıza hafta sonu da kurs veriyoruz. Değişik objeler yapıyoruz, kullanabileceğimiz objeler. Evin her yerinde işimize yarayacak ürünler sadece süs değil. Bir kirli sepeti, meyve sepeti, soğan, patates koymak için sepet, ekmek sepeti. Bunları normalde sazlar, kamışlar ya da söğüt ağaçlarının filizleri ile yapılır. Fakat burada hanımlarımızın o ürünlerin sert olmasından dolayı yapmaları biraz zor. Onların uzun sürede bekletilmesi ya da kesildiğinde tazeyken çekilip esnemesi ile hemen yapılması gerekiyor. Biz bambularla yapıyoruz, ıslatıyoruz, daha esnek hale getiriyoruz” dedi.

“KURSİYELER KENDİ ALDIĞI MALZEMELERLE YAPTIĞI ÜRÜNÜ EVİNE GÖTÜRÜYOR”

Malzemeleri karşılayan kursiyerlerin yaptığı ürünlerin kursiyerlere ait olduğunu aktaran Durmaz, “Bizim hafta içi için Halk Eğitim ile yaptığımız 128 saatlik modülümüz var. O 128 saatlik modülü tamamladıktan sonra yeni modüle geçiyoruz. Buradaki bütün hocalarımız usta öğretici. Malzemelerimizi kendimiz karşılıyoruz. Kursiyerler kendi alıyor malzemeyi yaptığı ürünü evine götürüyor. 128 saat sonunda yeni öğrenci ekibi ile eğitime başlıyoruz. Hafta sonu kontenjanımız 6 kişi. Hafta içi çalışan kesimimiz için hafta sonu kurslarımızı başlatmış olduk” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.