DOLAR 32,3846 -0.12%
EURO 34,6046 -0.6%
ALTIN 2.386,88-1,96
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1948170-4,33%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, “Acımız büyük”

Tercan, “Acımız büyük”

ABONE OL
10 Şubat 2020 10:04
Tercan, “Acımız büyük”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Ülkemizde arka arkaya yaşanan olaylarla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına bağ sağlığı diledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, son günlerde yaşanan ve çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiği afet ve olaylara yönelik açıklamada bulundu.

Tercan, “Bugünlerde Türk Milletinin derdiyle dertlenen, yas tutan, nöbet bekleyen sanatçısından siyasetçisine, doktorundan öğrencisine, Türkiye Cumhuriyeti’nin ekmeğini yiyen her Vatan evladı üzerine düşen sorumluluğu damarlarındaki asil kanda hissetmeli. Ne acı! Zincirleme felaketleri! Artık şapkamızı önümüze alıp düşünme vakti!” dedi.

Her gün yeni bir acı haberle yüreğimizin dağlandığını belirten Tercan, şunları söyledi;

“İdlip Şehitlerimiz… Uçak kazasında kurtarmaya giden 5 Özel Harekat Polisleri kaza geçiriyor, geçirdikleri trafik kazasında yaralanıyor… Sabiha Gökçen Havalimanı-Pendik Metrosu tünel inşaatında meydana gelen göçükte 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırılıyor… Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bir üs bölgesinde yapılan bakım faaliyetleri sırasında el bombasının patlaması sonucu bir askerimiz şehit oluyor… Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçak pistten çıkarak kaza yapıyor, bir vatandaşımız ölüyor, yaralılar oluyor… İlk çığ düşmesinde 5, ikinci çığ düşmesinde 33 olmak üzere şu ana kadar 38 vatan evladı şehit oluyor… Millet olmak; hüzünde, tasada, sevinçte bir olmaktır. Bazen çığ düşer üstümüze, bazen bomba, biz aziz milletimizin derdiyle dertleniriz. Ha Anadolu’nun bir köyünde, ha Turan coğrafyasının bir beldesinde olsun. Yüce Allah her bir ferdimizi felaketlerden korusun kollasın. Pırıl pırıl vatan evlatları; kimisi ateş hattında kimisi karın altında… Bir bakıyorsunuz İdlib’de toprağa düşmüşler, bir bakıyorsunuz çığ üzerlerine düşmüş… Hepsi kahraman Uzman Çavuş… Vatan size minnettar, millet size hürmetkar… Kahramanların hakları ödenmez diyorlar, haklılar. O zaman haklarını verelim, borcumuzu ödeyelim… Uzman Çavuşlarımızın haklarını vermek milli şeref konusudur… Acımız büyük! Rabbim, boynumuzu senden başkasına eğdirme. Bu milleti, bu devleti her türlü afetten, felaketten koru… Can kurtarmaya giderken canından olan yiğitlerimizin, Bahçesaray Çığ felaketinde yaşamlarını yitiren sivil-asker tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, nur içinde yatsınlar… Yakınlarına sabır diliyor, acılarını paylaşıyorum. Ülkemizin başı sağ olsun…” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.