Edirne Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, 2026 yılı hasat sezonunda uygulanacak tavsiye niteliğindeki biçim ve balya bağlama fiyatlarını belirledi.
Edirne Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel, Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Cemal Durmaz, Meriç Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türkkan, Enez Ziraat Odası Başkanı Mehmet Oskan ve Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü temsilcisi Nadi Aygen katıldı.
Toplantıda; buğday birim fiyatları, biçerdöver ve balya makinesi amortisman giderleri, makine bakım, servis ve yedek parça fiyatları, akaryakıt maliyetleri, operatör giderleri ile diğer gider kalemlerindeki fiyat değişiklikleri geçen sezona göre detaylı şekilde değerlendirildi.
Ayrıca çevre illerde uygulanan biçim fiyatları ile biçerdöver işletmecileri ve çiftçilerin ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak 2026 yılında uygulanmak üzere tavsiye niteliğindeki biçim ve balya bağlama ücretleri karara bağlandı.
Buna göre, KDV dahil olmak üzere hububat biçim ücreti dekara 400 TL, kıyıcılı hububat biçim ücreti dekara 450 TL, kanola biçim ücreti dekara 450 TL, kıyıcılı kanola biçim ücreti ise dekara 500 TL olarak belirlendi. 25 kilogramlık balya bağlama ücreti ise 35 TL oldu.
Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada, biçim ve balya bağlama ücretlerinin işi yapan ve yaptıran taraflar arasında hukuki geçerliliği bulunan sözleşmeler çerçevesinde uygulanacağı belirtildi.
Sözleşme yapılmayan durumlarda ise belirlenen ücretlerin Edirne genelinde geçerli tavsiye fiyatları olarak uygulanacağı ifade edildi.
Öte yandan, kooperatifler ve muhtarlıkların makine sahipleriyle kendi aralarında farklı fiyat belirleyebileceği kaydedildi.
Üreticilerin ödemelerini en geç 45 gün içerisinde yapmaları gerektiği belirtilirken, bu süre içinde ödeme gerçekleşmemesi halinde makine sahiplerinin ek ücret talep edebileceği bildirildi.
Haber: Mehmet Güzey
GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026GÜNCEL
19 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Haziran 2026