Edirne Valiliği ile Türk Kızılay Edirne Şubesi iş birliğinde düzenlenen “Mahallenin Gücü Kan Bağışında” kampanyası başladı. Saraçlar Caddesi’nde 4-5-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampanyada, vatandaşlar hem hayat kurtarmak için kan bağışında bulunacak hem de mahalleleri adına kampanyaya destek verecek.
Kampanya kapsamında en fazla kan bağışçısının katılımını sağlayan ilk üç mahallenin muhtarına Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından ödül verilecek. Kan bağışında bulunan vatandaşlara ise dijital göstergeli termos hediye edilecek.
“HEDEFİMİZ EN YÜKSEK KATILIMLI KAN BAĞIŞI ORGANİZASYONLARINDAN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK”
Türk Kızılay Edirne Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Batuhan Değiş, kampanyaya Edirne’deki tüm mahalle sakinlerini davet ederek, kan bağışının hayati önemine dikkat çekti.

Türk Kızılay Edirne Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Batuhan Değiş
Kampanyanın Vali Yunus Sezer’in öncülüğünde gerçekleştirildiğini belirten Değiş, başta mahalle muhtarları olmak üzere tüm Edirne halkının desteğini beklediklerini söyledi.
Değiş, “Amacımız, Edirne’de bugüne kadar gerçekleştirilen en yüksek katılımlı kan bağışı organizasyonlarından birine imza atmak ve kan bağışının hayati önemine ilişkin güçlü bir farkındalık oluşturmak.” dedi.
KAN BAĞIŞI ÇADIRI ÜÇ GÜN BOYUNCA AÇIK OLACAK
Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 4, 5 ve 6 Eylül 2026 tarihlerinde Saraçlar Caddesi’nde kurulacak kan bağışı çadırına başvurabileceğini belirten Değiş, bağışların Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 12.00 ile 21.00 saatleri arasında kabul edileceğini ifade etti.
Kampanyada mahallelerin katılımının artırılması amacıyla muhtarların desteğine büyük önem verdiklerini dile getiren Değiş, en fazla kan bağışçısının katılımını sağlayan ilk üç mahallenin muhtarına Vali Yunus Sezer tarafından ödül verileceğini kaydetti.
Değiş, “Böylece muhtarlarımızın öncülüğünde mahallelerimizin kampanyaya mümkün olan en yüksek katılımı sağlamasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
KAN BAĞIŞÇILARINA TERMOS HEDİYE EDİLECEK
Kampanya kapsamında kan bağışında bulunan her vatandaşa dijital göstergeli termos hediye edileceğini de belirten Değiş, tüm Edirnelileri hayat kurtaran anlamlı dayanışmaya katılmaya davet etti.
Değiş, vatandaşları kan bağışı rekoruna ortak olmaya ve üç gün boyunca Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe katılmaya çağırdı.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).