DOLAR 32,3850 -0.12%
EURO 34,7597 -0.14%
ALTIN 2.410,47-1,00
BIST 10.110,980,28%
BITCOIN 2000178-1,17%
Edirne
13°

KAPALI

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Hızlı Tren için temel atılıyor

Hızlı Tren için temel atılıyor

ABONE OL
11 Kasım 2021 22:48
Hızlı Tren için temel atılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesiminin temel atma töreninin, 18 Temmuz’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in katılımıyla Kapıkule Tren Garı’nda gerçekleştirileceğini söyledi.

 

AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Avrupa Birliği-Türkiye Mali işbirliği projesi çerçevesinde yapılacak olan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

“ULUSLARARASI TİCARET İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE”

 

Gercekleştirilecek olan projenin uluslararası ticaret için önemine vurgu yapan Akmeşe, “Gerçekleştirilen proje Uluslararası ticaret için çok önemli bir projedir. Demiryolu Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi Yapım Sözleşmesi için imzalar atılmıştı. Proje Türkiye’yi Avrupa Birliği ülkelerine bağlayarak Avrupa fonlarından kullanılarak yapılmış projedir” dedi.

 

“200 KİLOMETRE HIZLA YÜK VE YOLCU TAŞIYACAK”

 

Akmeşe, “Edirne-Çerkezköy arası 155 Km’dir. Bunun 76 Km’si TC Devlet Demiryolları, yani milli bütçeden ayrılan bütçeyle yapılmıştır. Proje 155 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin inşaası Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ortak finansmanıyla gerçekleştirilmektedir. Halkalı-Kapıkule arasında 231 kilometrelik güzergahta çift hatlı, saatte 200 kilometre hızıyla yolcu ve yük taşınmasına imkan tanıyan bir projedir. Bu proje ile Edirne de uluslararası ticaretin önemli bir noktası haline gelecektir. Bunun yanında Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy- Kapıkule kesiminden sonra uluslararası ticarette yük taşıma kapasitesi artacağı gibi her bir yükün Türkiye ve Edirne ekonomisine katkı sağlayacaktır. Projenin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecine de katlı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

TEMELİ 18 TEMMUZ’DA ATILIYOR

 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesiminin temel atma törenin 18 Temmuz Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in katılıyla saat 11.30 Kapıkule Tren Garın’da gerçekleşeceğini belirterek, “Tüm Edirneli hemşerilerimize ve Edirne Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.