DOLAR 32,5516 0.19%
EURO 34,9491 -0.13%
ALTIN 2.443,800,33
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2093967-0,06%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ADD, “Ata’mıza yakışan bir rölyef olmalı”

ADD, “Ata’mıza yakışan bir rölyef olmalı”

ABONE OL
4 Kasım 2022 10:32
ADD, “Ata’mıza yakışan bir rölyef olmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu, “Havsa Belediye Başkanlığından daha güzel bir Atatürk rölyefi yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Havsa İlçesi’nin girişine belediye tarafından konulan Atatürk rölyefi, kentte tartışmalara neden oldu.

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ise konuyla ilgili olarak “Bayrak aşkını, sevdasını, Atatürk sevdasını küçüklüğümüzden beri çok iyi hisseden bir milletin çocuklarıyız. Bu nedenle Havsalı hemşehrilerimizin bu Atatürk sevgisini burada somutlaştırmak istedik. Hem ilçemize gelen hemşehrilerimizi hem de ülkemize her sene Kapıkule’den gelen binlerce belki de yüz binlerce gurbetçi aileyi, Havsa’dan geçerken bir Atatürk selamıyla onları selamlamak istedik” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamada, Havsa Belediye Başkanının Atatürk rölyefi ile selamlama girişiminin iyi niyetli bir girişim olduğunu düşündüklerini belirterek, “Ancak, Atatürk’e benzeyen ve Ata’mıza daha yakışan bir heykel veya rölyef konmasının daha doğru olduğunu, yanlışta ısrar edilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Eğer talepleri olursa kendilerine daha iyi bir rölyef veya heykel yapılması konusunda Atatürkçü Düşünce Derneği olarak yardımcı oluruz. Bu talebimizi içeren dilekçemizi Havsa Belediye Başkanlığına sunacağız” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.