DOLAR 32,4412 -0.14%
EURO 34,7978 -0.51%
ALTIN 2.445,700,41
BIST 9.930,552,20%
BITCOIN 20697180,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağa Selim’den Edirne’ye okul

Ağa Selim’den Edirne’ye okul

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:23
Ağa Selim’den Edirne’ye okul
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in kentte kendi adını yaşatacak olan bir okul yaptıracağını söyledi. Ayrıca, Başkan Gürkan ve Ağa Selim Bilim Kurulu’nun onayı doğrultusunda, Kırkpınar Yağlı Güreşlerini yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile beraber Belediye Meclis Salonu’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunarak Ağa Selim’in Şükrüpaşa Mahallesi’ne tüm masraflarını kendisi karşılayarak, bir okul yaptıracağını anlatan Gürkan, “Ağamızla konuşurken kendisi Edirne’ye kalıcı bir eser bırakmak isterim dedi. Sevgili ağamız Edirne’ye Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi adıyla bir anaokulu kreş yaparak, masraflarını tamamıyla kendisi karşılayarak, belediyemize bağışlayacağını belirtti. Belediye Meclisi’mizden de bunun onayını aldık. Ağama çok teşekkür ediyorum. Edirneliler adına, Edirneli çocuklarımız adına. Ağamızın isminin de sonsuza kadar Edirne’de bir okul ile anılacak ve yaşayacak olması, benim içinde mutluluk verici” dedi.

“EDİRNE BİZİM DE EVİMİZ”

Edirne’ye kalıcı bir ser yapmaktan dolayı çok mutlum olduğunu belirten Selim, “11 seneden beri burada ağalık yapıyoruz. Edirne bizimde evimiz oldu. Burada kalıcı bir eserimizin olması lazım. Çok güzel bir proje olmuş, inşallah güzel bir şekilde bitireceğiz. Edirne’de kalıcı bir eser yapacağız. Benim için dünyada en güzel şey kalıcı bir eser yapmaktır. Çok mutluyum, Allah herkese nasip etsin. Bunları yapmak kadar güzel bir şey yok” şeklinde konuştu.

“BİLİM KURULU UYGUN GÖRÜRSE BİZ YAPMAYA HAZIRIZ”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu sene yapılıp yapılmayacağı sorusunu da yanıtlayan Gürkan, “Güreş federasyonu 3 üniversiteden görüş aldı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kuruluna ilettik. Bilim Kurulu bugüne kadar herhangi bir karar vermedi. Ülkenin içinde bulunduğu şartlar belli. Biz sadece şunu söylüyoruz, ağamda aynı fikirde; biz, Bilim Kurulu şu şartlarda yapın dediği an, Kırkpınar’ı yapmaya hazırız. Ama bilim kurulu dediği anda ve bilim kurlunun dediği şartlarda çünkü hiç kimsenin sağlığını riske atma sorumluluğunu alamayız. Bilim Kurulu uygun görürse, yarın yapın derse, biz yarın Kırkpınar’ı yapmaya hazırız” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda okulun yapımıyla ilgili protokolde Gürkan ve Selim tarafından imzalandı.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.