DOLAR 47,5302 0.2%
EURO 54,7225 -0.12%
ALTIN 6.176,56-1,29
BIST 13.394,510,76%
BITCOIN 2973534-3.5%
Edirne
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

AGD’li öğrencilerden Gazze için anlamlı çağrı

AGD’li öğrencilerden Gazze için anlamlı çağrı

Edirne'de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Yaz Kur'an Okulu programına katılan öğrenciler, cuma namazının ardından Eski Cami önünde bir araya gelerek Gazze'de yaşananlara dikkat çekti. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, Gazze'deki sivillere yönelik saldırıların son bulması çağrısı yapıldı.

ABONE OL
31 Temmuz 2026 16:29
AGD’li öğrencilerden Gazze için anlamlı çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Okulu programına katılan öğrenciler, cuma namazının ardından Eski Cami önünde bir araya gelerek Gazze’de yaşananlara dikkat çekti. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, Gazze’deki sivillere yönelik saldırıların son bulması çağrısı yapıldı.

“GAZZE’DE BOMBALAR SUSTUĞUNDA HUZUR O ZAMAN GELECEK”

AGD Edirne Yaz Kur’an kursu öğrencisi Aybars Eymen, “Bugün burada, Gazze’de yıllardır süren ve her geçen gün daha da ağırlaşan zulme karşı sesimizi yükseltmek için toplandık. Biz bu meydanlara yabancı değiliz. Aynı inançla, aynı dava bilinciyle defalarca bir araya geldik. Ama ne yazık ki zulüm dinmedi, vahşet bitmedi. Bugün de yine aynı imanla, aynı kararlılıkla buradayız. Biz inanıyoruz ki; Gazze’de bombalar sustuğunda, çocuklar korkusuzca uyuyabildiğinde, analar evlat acısı yaşamadığında, işte o zaman gerçek huzur gelecektir. O güne kadar susmak yok, geri durmak yok, vazgeçmek yok. Gazze sadece bir şehir değildir. Gazze, ümmetin kalbidir. Orada her gün yeniden yazılan bir direniş, her gün yeniden yaşanan bir imtihan vardır. Çocuklar, anneler, babalar. Hepsi en temel hak olan yaşama hakkı için mücadele etmektedir. Şimdi bir kez daha soruyoruz: Neden bazı çocuklar güven içinde uyurken, Gazze’deki çocuklar geceyi bomba sesleriyle karşılıyor? Aç ve susuz bırakılıyor. Neden biz sabah okula giderken, onlar sevdiklerini toprağa veriyor? Neden biz oyun oynarken, onlar hayatta kalma mücadelesi veriyor? Bu soruların cevabı aslında bellidir: Bu, adaletin yara aldığı bir dünyadır. Gazze’deki çocuklar aslında çok basit bir şey istiyor: yaşamak. Güvende olmak. Vatan bildikleri topraklarda büyümek. Ama yıllardır süren bu zulüm artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Ve ne yazık ki dünya çoğu zaman susmaktadır. Ama biz susmayacağız. Çünkü susmak, zulme rıza göstermektir. Değerli Basın Mensupları, Biz burada sadece konuşmak için değil, Filistinli kardeşlerimizin sesi olmak için bulunuyoruz” dedi.

“ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Dünyanın yaşananlara karşı sessiz kaldığını savunan Eymen, “Buradan ilan ediyoruz: Bu dava sadece Filistin’in değil, tüm insanlığın ve ümmetin davasıdır. Bu bir iman, bir vicdan, bir adalet meselesidir. Vicdan sahibi herkese sesleniyoruz: Bu zulme karşı durmak bir tercih değil, bir sorumluluktur. Değerli Basın mensupları, Kıymetli Büyüklerim, Sevgili Kardeşlerim, Sadece söz değil, eylem gerekir. Çünkü her gecikme, yeni bir acı demektir. Vahşet demektir. Zulme destek olan her adım, her ürün, her ilişki bu acıyı büyütmektedir. Bu yüzden bizler bilinçli davranıyor, boykotla tepkimizi ortaya koyuyoruz. Zulme destek olan hiçbir şeyi görmezden gelmiyoruz. Buradan özellikle büyüklerimize sesleniyoruz: Lütfen artık harekete geçin. Bu sessizlik ümmetin vicdanını yaralamaktadır. Bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz: Susmayacağız. Unutmayacağız. Unutturmayacağız. Zulme boyun eğmeyeceğiz. Filistin’i yalnız bırakmayacağız. Kudüs, Filistin’in başkentidir ve inşallah öyle kalacaktır. Ve buradan Gazze’ye sesleniyoruz: Yalnız değilsiniz. Sizler ümmetin kalbindesiniz. Türkiye’de kalbi sizinle atan milyonlar var. Şimdi hep birlikte, yürekten haykırıyoruz: Edirne ‘den Gazze’ye direnişe bin selam! Çocuklar kıyamda, zafer yakında!” diye kaydetti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP