DOLAR 32,4379 0.03%
EURO 34,4629 -0.15%
ALTIN 2.488,800,24
BIST 9.679,80-1,37%
BITCOIN 2047691-3,33%
Edirne
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçay, “1-3 Aralık’ta okullarda kokart takacağız”

Akçay, “1-3 Aralık’ta okullarda kokart takacağız”

ABONE OL
1 Aralık 2021 11:11
Akçay, “1-3 Aralık’ta okullarda kokart takacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, 1-3 Aralık’ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek eğitim şurası sebebiyle Eğitim İş Sendikalılar olarak “Laik, bilimsel, kamusal eğitim istiyoruz” kokartları takacaklarını duyurdu. Toplanacak şuranın gerçekçi olmayacağını söyleyen Akçay, MEB’in şuradaki konulara laik, bilimsel, kamusal ve adil eğitim ihtiyacını koymadığının da altını çizerek tepkisini dile getirdi.

“ŞURA BELİRLENEN İÇERİĞİ AÇISINDAN GERÇEKÇİ OLMAYACAĞINI BELLİ ETTİ”

Milli Eğitim Bakanlığı şurasının kendi toplantı salonları yerine Beştepe’de toplanması kararıyla şuranın gerçekçi olmayacağını kaydeden Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay “Milli eğitimimizin kronikleşmiş ve giderek ağırlaşan sorunları, müsamereyi andıran bir şura ile değil ancak gerçekçi bir bakış açısı ile çözülebilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıllar sonra toplanan Milli Eğitim şurasının düzenlendiği yerden, belirlenen tartışma başlıklarına kadar umut verici tek bir tarafı yoktur. Böyle bir organizasyonu kaldıracak kadar büyük öğretmen evleri, MEB’in devasa toplantı salonları yokmuşçasına, tek adam rejimine yakışır biçimde Saray’da toplanacak olan şura, belirlenen içeriği açısından da gerçekçi olmayacağını belli etmiştir. Eğitim-İş olarak şuranın ilk duyuruları sırasında MEB’in fakslarını “Eğitimin başlıca sorunu laik, bilimsel, kamusal ve adil biçimde verilen bir hizmet olmamasıdır. Şurada ilk tartışılması ve çözüme kavuşturulması gereken budur” mesajıyla kilitlemiştik. Başta biz olmak üzere ilerici kamuoyundan yükselen bu talebe sırt çeviren MEB, şurada tartışılacak konular arasına laik, bilimsel, kamusal ve adil eğitim ihtiyacını koymaya lütfetmemiştir” dedi.

“1-3 ARALIK TARİHLERİNDE OKULLARDA KOKART TAKACAĞIZ”

Düzenlenecek şuraya karşı okullarda kokart takacaklarını ifade eden Akçay “Diyanet’in varlığını artırmak istediği okul öncesi eğitime eğileceği belirtilen şura, eğitimin de eğitim emekçisinin de temel sorunlarını görmezden geleceğini, Saray’da göstermelik bir fikir alışverişiyle ilerleyeceğini malum etmiştir. Buradan yola çıkarak çözüm reçetemizi anlatmak için Saray kapısında beklemek yerine çalışma alanlarımızı kullanacağız. Göstermelik eğitim şurasının yapılacağı 1-3 Aralık tarihlerinde, Eğitim-İş’li eğitim emekçileri olarak okullarımızda, üniversitelerimizde “Laik, bilimsel, kamusal eğitim istiyoruz” kokartları takacağız” dedi.

“SARAYLARDAN DEĞİL OKULLARDAN DUYURACAĞIZŞ

Akçay “”Eğitimde feda edilecek fert yoktur” diyen Başöğretmen Atatürk’ün eğitim neferlerinin ortak çatısı olan Eğitim-İş olarak; bu ülkede eğitimde hiçbir evladımızı feda etmemenin, fırsat eşitliğini tahsis etmenin yegane yolunun; Cumhuriyet’in tarif ettiği gibi laik, çağımızın gerektirdiği üzere bilimsel, Anayasamızın ve sosyal devlet ilkesinin emrettiği üzere kamusal yani parasız eğitim hizmeti vermek olduğunu Saraylardan değil okullardan duyuracağız” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.