DOLAR 32,6018 0.34%
EURO 35,0081 0.09%
ALTIN 2.450,240,59
BIST 9.787,300,73%
BITCOIN 2094026-0,06%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçay, “Okullarda güvenlik zafiyeti var”

Akçay, “Okullarda güvenlik zafiyeti var”

ABONE OL
1 Mart 2023 10:37
Akçay, “Okullarda güvenlik zafiyeti var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, önceki gün Karaağaç Ortaokulu’nda bir kız öğrencinin 5 arkadaşını bıçakla yaralaması olayına değinerek, “Bu olay Edirne’de dezavantajlı bölge diye tabir edilen okullardaki güvenlik zafiyetini yeniden hatırlatmıştır. Bu okullarda sürekli bir güvenlik görevlisi ihtiyacının olduğu gerçeğini de gün yüzüne tekrar çıkarmıştır” dedi.

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Karaağaç Ortaokulu’nda gerçekleşen bıçaklı kavga konusunda açıklamada bulundu.

Dezavantajlı bölge olarak adlandırılan okullarda öğretmenlerin yaşanabilecek farklı olayların önüne geçmesinde zorlandığını dile getiren Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Akçay, bu tür bölgelerde güvenlik görevlisi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetinin önemine işaret etti.

“GÜVENLİK GÖREVLİSİ, REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİNİN ÖNEMİ”

Akçay “Edirne Karaağaç ortaokulunda 27 Şubat Pazartesi günü öğrenciler arasında yaşanan kavgada bir kız öğrencinin 5 arkadaşını bıçakla yaraladığı haberini üzüntüyle öğrendik. Karaağaç Ortaokulu’nda kız öğrenciler arasında çıkan bu kavgada öğrencilerin hafif bir şekilde yaralanarak olaydan kurtulması, daha vahim sonuçların ortaya çıkmaması kendilerini de tehlikeye atarak kavgayı ayıran öğretmenleri sayesinde olmuştur. Bu olay Edirne’de dezavantajlı bölge diye tabir edilen okullardaki güvenlik zafiyetini yeniden hatırlatmıştır. Bu okullarda sürekli bir güvenlik görevlisi ihtiyacının olduğu gerçeğini de gün yüzüne tekrar çıkarmıştır. Çünkü okulda sürekli bir güvenlik görevlisinin olması dezavantajlı bölgelerdeki okullarımızda yaşanabilecek farklı olayların önüne geçilebilmesi veya caydırıcılık oluşturabilmesi bakımından önemlidir. Burada zor koşullara görev yapan öğretmenlerimiz, ellerinden gelen bütün çabayı ve fedakarlığı göstermelerine rağmen çevresel faktörlerin de etkisiyle bazı istenmeyen olayların önüne geçmekte zorlanmaktadır. Dezavantajlı bölge okullarının en büyük ihtiyacı rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetidir. Bu okullarımızda sürekli ve kadrolu olarak Rehber ve Psikolojik Danışman öğretmenler görevlendirilmelidir. Ayrıca bu bölgelerde yaşanabilecek başka olayların önüne geçilmesi adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile, Sosyal ve Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile ailelere yönelik eğitimlerin gerekli olduğu görülmektedir.  Eğitim-İş olarak yaşanan bu olayda yaralanan öğrencilerimize ve olaydan etkilenen öğrenci, öğretmen ve ailelere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Böyle olayların bir daha yaşanmaması için yetkili kurum ve kuruluşların bir an önce gerekli çalışma ve planlamaları yapmalarının büyük önem arz ettiğini belirtmek isteriz” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.