DOLAR 32,6011 0.38%
EURO 34,8075 0.19%
ALTIN 2.488,140,16
BIST 9.464,01-0,64%
BITCOIN 21173523,62%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçay’dan hükümete yangın eleştirisi

Akçay’dan hükümete yangın eleştirisi

ABONE OL
3 Ağustos 2021 10:54
Akçay’dan hükümete yangın eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Türk Hava Kurumu uçaklarının AK Parti döneminde satıldığı ya da çürümeye terk edildiğini öne sürerek, “Salgında, selde, depremde, ekonomik krizde dahi vatandaştan para isteyen hükümet, bu yangınlar sonrasında da “Halkımız cömerttir” diyerek ve halka çay fırlatarak pişkinlikte zirve yapmıştır. Halbuki fırlatılan çay yangının verdiği harareti almamaktadır” dedi.

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Türkiye’nin birçok noktasında yaşanan orman yangınları ile ilgili açıklamada bulundu.

Akçay, yaşanan orman yangınları ile mücadelede can kayıplarını olduğunu ve bunun yanında canlıların ve orman ile tarım arazilerinin küle döndüğünü söyledi.

“YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI YA SATILMIŞ YA DA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞTİR”

Daha önceki krizlerde olduğu gibi bu yangın krizinde de hükümetin halktan para istediğini belirten ve halkla çay atılmasına tepki gösteren Akçay,  “Yangınlara Karşı verdiği mücadelelerle ülkenin gözbebeği olan kurumlardan THK, yıllardır hükümetin saldırı niteliğindeki müdahalelerine maruz kalmıştır. “Vatandaşın kurban parasıyla içki içiyorlar” iftiralarıyla itibarsızlaştırılmaya çalışılan kurumun başına kayyum getirilmiş, birçok ilerici ve işinin ehli çalışan ve yangın söndürme uçağı pilotu işinden edilmiş, kurum kadükleştirilmiştir. Mevcut hükümetten önce kuruma milletin vergileriyle ve bağışlarıyla alınan yangın söndürme uçakları, AKP döneminde ya satılmış ya da hangarlarda çürümeye terk edilmiştir. Bu tavır bizi, Cumhurbaşkanı’nın ABD Başkanı’nın 4 katı kadar uçağa sahip (8) ancak komşu ülkelerin 3’te biri kadar bile yangın söndürme uçağı olmayan bir garip ülkeye çevirmiştir. Yangınla mücadelede olduğu gibi sonrasında yapılacaklar konusunda da yetkililer basiretsizliklerini, konudan ne kadar uzak olduklarını göstermişlerdir. Salgında, selde, depremde, ekonomik krizde dahi vatandaştan para isteyen hükümet, bu yangınlar sonrasında da “Halkımız cömerttir” diyerek ve halka çay fırlatarak pişkinlikte zirve yapmıştır. Halbuki fırlatılan çay yangının verdiği harareti almamaktadır. Oysa akıllardaki soru, halktan zaten bu hizmetleri vermek için toplanan vergilerin nereye gittiğidir?” dedi.

“YERİNE FİDAN EKERİZ NE OLACAK”

Hükümetin bu yaşanılan süreçte özeleştiri yapması gerektiğini belirten Akçay, “Ayrıca altını çizmek isteriz ki orman yangınından sonra fidan dikmek, ormanı sadece ağaç olarak gören bir zihniyetin ürünüdür. Ormanlar, ağaçlarıyla içinde yaşayan canlılarıyla, toprağında kendine has ve yıllarca birikip elenmiş mineralleriyle her biri eşsiz yaşam alanlarıdır. O yüzden “Yerine fidan ekeriz ne olacak” tan ibaret bir anlayış, bir ebeveynin çocuk ölürse ölsün yenisini yaparız demesiyle aynıdır. Ormanlara böyle düz bakan, onların kıymetini kavrayamayan bir zihniyetin onları koruması da mümkün değildir. Hükümet bu vahim gelişmeleri kendine çekidüzen vermek, özeleştiri yapmak, atıllaştırılan kurumları ayağa kaldırmak için vesile etmelidir. Her zaman demokrasiden, insan ve doğadan yana tavır alan Eğitim İş olarak, tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve yitirdiğimiz canlarımız için başsağlığı diliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.