DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20912900,94%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akdağ’dan imece çağrısı!

Akdağ’dan imece çağrısı!

ABONE OL
29 Mart 2022 11:11
Akdağ’dan imece çağrısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, Yunanistan’da yapılan maratonun Edirne Maratonu’ndan 1 hafta sonraya ertelendiğini ve Uluslararası Edirne Maratonu’nda yoğun katılım olacağını söyledi. 2022 Edirne yılı sebebiyle bin 22 kayıt sınırı koyduklarını söyleyen Başkan Akdağ, yoğun katılım olması ile ek kontenjanı değerlendireceklerini kaydetti.

Edirne maratonunu gelecek nesillere miras olarak bırakmak istediklerini aktaran Başkan Akdağ, “İnsanlar bu organizasyonu dünyanın her tarafından insanlar takip ediyor. Bu vesileyle Edirne’yi gezmek, dolaşmak, görmek ve bu tarihi dokuda parkurumuz tamamen tarihi dokuyu işleyen bir parkur. Gelin el birliğiyle imece usulüyle Edirne’nin adını bu işleri yapabilen şehirler arasına yazdıralım” şeklinde çağrıda bulundu.

“EK KONTENJAN AÇMAYI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Yunanistan’daki maratonun Edirne Maratonu’nun dan bir hafta sonraya ertelendiğini hatırlatarak katılımcı konusunda yoğun başvuru olacağının altını çizen Başkan Önder Akdağ “Maraton tarihi yaklaştıkça güncellemelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz. Gelinen noktada maratonla ilgili kayıtlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Çokta güzel bir ilgi var. Bu yıl 2022 Edirne yılı olması sebebiyle bin 22 kişiyle kayıtlarımızı sınırladık ama bunun üzerinde bir talebin olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde ek kontenjan açmayı değerlendireceğiz. Bunun yanında bizimle aynı yaşta olan Yunanistan’ın Aleksandrapoli şehrinde yapılan bir maraton vardı. Bizimde aynı tarihe denk geldiği için onlar bir güncelleme yaptılar. Kendi maraton tarihlerini bir hafta sonraya aldılar. Edirne’deki maratona katılabilmek için. Bununda özelikle Yunanistan’dan atlet katılımı konusunda bize artı avantaj sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

“MARATON YAPILAN BİR ŞEHİR OLMA HEDEFİMİZ VAR”

Edirne’deki maraton organizasyonunu geleceğe miras olarak bırakmak istediklerini dile getiren Akdağ, “Diğer gündem maddemiz şu, bizim dernek olarak bir idealimiz var. Bundan 20-30 sene sonra Edirne’nin bir spor geçmişi olduğuna dair bir miras bırakmak istiyoruz. Maraton yapılan bir şehir olma hedefimiz var. Bunu gelecek nesillere taşımak istiyoruz. Bizi en çok motive eden şey gerçekten bu oluyor. Çünkü bu bize nasip oldu. Geleceğe bir şey bırakmak, spor adına özellikle atletizm alanında Edirne’de, 2013 yılında başladığımız bu yolculukta 2022 yılına kadar geldik. Bundan sonraki süreçte de bizden sonra yönetimi alacak arkadaşlarımız bu bayrağı önümüzdeki yıllara taşıyacaklar” dedi.

“GELİN İMECE USULÜYLE BU İŞLERİ YAPALIM”

Uluslararası maratonu dünyanın her tarafından takip edildiğini, Edirne’nin adını başarılı organizasyonlar yapan şehirler arasına yazdırmak gerektiğini kaydeden Önder Akdağ “Bu işleri yapmak çok zor. Özellikle küçük şehirlerde çok zor. Çünkü sponsor desteği çok sıkıntılı ama ben şundan esnafımıza seslenmek istiyorum. Kurum ve kuruluşlara seslenmek istiyorum. Bu tür organizasyonlar bir şehirde başarıyla yapılıyorsa o şehrin gelişmişliğinin de bir gösterir. Bir idealimizde Edirne’yi bu işlerin yapıldığı gelişmiş şehirler unvanına katabilmek. Tabii ki yoğun bir şehiriz, festivaller, etkinlikler ciddi anlamda şehrin gündemi yoğum. Evet maraton yılda bir kez yapılıyor olabilir ama spor camiası açısından Edirne maratonu artık spor camiasının hafızasında bir yeri var. İnsanlar bu organizasyonu dünyanın her tarafından insanlar takip ediyor. Bu vesileyle Edirne’yi gezmek, dolaşmak, görmek ve bu tarihi dokuda işleyen bir parkurumuz. Selimiye Meydanı bu yıl yeni yüzüyle koşucularımızla ilk defa buluşacak. Bunlarında artı değer katacağını düşünüyorum şehrimize o yüzden diyorum ki gelin el birliğiyle imece usulüyle Edirne’nin adını bu işleri yapabilen şehirler arasına yazdıralım. Bu işler tek başına olmuyor. İmece usulüyle bu işleri yapalım” dedi

“400 KAYIT OLUŞTURULDU”

Bin 22 atlet sınır olduğunu ve şu an 400 kişilik kayıt olduğunu ifade eden Akdağ. “Maratona son 15-20 gün kala kayıtların yüzde 80-90’ı o süreçte tamamlanıyor. Bu pandemi sürecinde oluşan bir alışkanlık. Ama arka planda bin 200 tane ön kayıt oluşturulmuş durumda. Hala 400 tane onaylanmış kayıt var. Doğal olarak hedefimize ulaşacağız zaten. Bin 500 kişilik hedef koymuştum. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda bütçemizi çok büyüttü bu hedef. 2022 yılının Edirne yılı olması sebebiyle bin 22 atletle sınırlayarak bu organizasyonu gerçekleştireceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.