DOLAR 32,5172 -0.09%
EURO 34,7975 -0.21%
ALTIN 2.426,89-0,12
BIST 9.714,910,72%
BITCOIN 2148953-0,30%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, “Makedon Kulesi katkı sağlayacak”

Aksal, “Makedon Kulesi katkı sağlayacak”

ABONE OL
6 Aralık 2021 12:03
Aksal, “Makedon Kulesi katkı sağlayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Makedon Kulesi ihalesinin yapıldığını, kulenin Roma, Bizans, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerini sergileyecek şekilde yapılacağını belirtti.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yaptığı açıklamada Makedon Kulesi’nin kente büyük katkı sağlayacağını belirterek, kulenin en üst katının Edirne’nin izlenebileceği seyir terası yapılacağını söyledi.

“EDİRNE’NİN TARİHİ ÇOK DAHA EKSİYE GİDİYOR”

Makedon Kulesi’nin ilk ihalesinin yapıldığını belirten Milletvekili Aksal, “İnşallah Makedon kulesi ve çevre düzenlemesi ile birlikte oranında restorasyonunu yapıyoruz. Edirne genelde Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti diye konuşuyoruz ama Edirne’nin tarihi çok daha eksiye gidiyor. Roma İmparatorluğu’na milattan önce 5500 senesine kadar uzanan bir tarihimiz var” dedi.

“MAKEDON KULESİ EDİRNE’YE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Edirne’nin 3 büyük imparatorluğa ev sahipliği yapmış bir şehir olduğuna dikkat çeken Aksal, “Bizans İmparatorluğu Osmanlı İmparatorluğu gibi 3 büyük imparatorluğa ev sahipliği yapmış bir şehir Edirne. Burada kazılarda da görüyorsunuz. Selimiye önündeki çevre düzenlemesindeki kazılarda Bizans, Roma kalıntılarına rastladık. Makedon Kulesi’nin de 3 aşamalı şekilde yapıyoruz. Yukarı doğru gittikçe aşağıda Roma dönemine ait Edirne’nin tarihi geçmişini sergileyecek. Onun üzerine Bizans, Osmanlı ve üstüne Türkiye Cumhuriyeti olmadan olmaz. En üstüne de teras katımız olacak ve seyir terası gibi tüm Edirne’yi izleyebileceğiz. Düzenlendikten sonra Edirne’ye çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum” şeklinde dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.