DOLAR 32,5880 0.3%
EURO 35,0214 0.12%
ALTIN 2.456,900,87
BIST 9.773,310,58%
BITCOIN 20943800,36%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Alışverişe aç karnına gitmeyin”

“Alışverişe aç karnına gitmeyin”

ABONE OL
5 Ağustos 2021 11:25
“Alışverişe aç karnına gitmeyin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların alışverişe giderken özel düzenlenmiş reyonlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, gereksiz alışverişten kaçınmak için alışverişe planlı gidilip aç karnına gidilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Pandemi sürecinde üretimin düşmesi sebebiyle AVM’lerdeki ürünlerin fiyat geçişlerinin hızlılığına dikkat çeken Yaşagör, bakkal esnafının bu süreçte daha ekonomik olduğunun altını çizdi. AVM ve zincir marketlerde özel düzenlenen reyonların, istenmediği halde almaya teşvik ederek düzenlendiğini işaret eden Başkan Yaşagör, gereksiz alışverişten kaçınmak için alışverişe planlı gidilip aç karnına gidilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

“BAKKALLAR, AVM’LERDEKİ HIZLI FİYAT GEÇİŞLERİNE GÖRE EKONOMİK KALDI”

Üretimin yavaşlaması ile ürünlerde fiyat yükselişlerinin olduğunu ancak bakkal esnafının alışveriş merkezleri ve zincir marketlere göre bu süreçte daha uygun fiyatlı olduğunu söyleyen Başkan Süleyman Yaşagör “Pandemi döneminde ve sonrasında dikkat etmemiz gereken tüketimle ilgili tasarruf etme anlamında. Ya da tüketimi bilinçli kullanma, aldığımız ürünleri sebze, meyve, yiyecek, içecek her türlü tüketilmesi anlamında planlı bir şekilde kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bu döneminde pandemi ile beraber imalat sektöründe de üretimin düşmesinden dolayı fiyat geçişleri hızlı olmaya başladı. Dolayısıyla ekonomik olarak zorda olan vatandaşımız çok zorluk çekiyor, fiyat geçişleri çok hızlı oluyor. Alışveriş merkezlerinde bunlar çok daha hızlı geçiyor. Alışveriş merkezlerinde bunlar çok daha hızlı geçiyor. Bizim almış olduğumuz küçük esnafın elindeki mal ile baktığınız zaman büyük işletmelerde sirkülasyon olayı fazla olduğu için onlar daha çok fiyata geçebiliyorlar. Bakkal esnafı burada daha ucuz kaldı diyebiliriz” dedi.

“AÇ KARNINA ALIŞVERİŞE GİTMEYİN”

Süper marketlerde ve AVM’lerde alışverişe teşvik eden reyonlara karşı planlı şekilde alışverişe çıkılması gerektiğini söyleyen Başkan Yaşagör, “Hem gereksiz harcama yapmamak için tüketimlerini azaltmak için en yakın yerden ihtiyacı olduğu kadar ürünü alırsa vatandaşımız gereksiz ürünü almamış olur. Gereksiz de harcama yapmamış olur. Bu anlamda da tüketicilerimiz kesinlikle en yakın esnaftan alışveriş yaparsa istediğini almış olur. Ama büyük alışveriş merkezlerine gittiğinde bilinçli olarak hazırlanan reyon düzenlerini istemediklerini bile alma yönünde teşvik edildiği çok önemli bir konu. Alışveriş sırasında bu konuya dikkat edilmesi gerek. Alışveriş esnasında planlı gitmemişseniz, girmiş olduğunuz reyonlardaki düzen şekli sizi gereksiz alışveriş yapmaya yönlendirir. Aç karnına gittiğinizde psikolojik olarak daha fazla alım yapmış olursunuz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.