DOLAR 32,4798 0.09%
EURO 34,7069 -0.12%
ALTIN 2.471,070,37
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1991525-4,01%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altın gibi altın otu

Altın gibi altın otu

ABONE OL
26 Ocak 2021 12:19
Altın gibi altın otu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi döneminde vaktini en çok evde geçiren vatandaşlar için ödem ve sindirim sorununa yardımcı olduğunu bilinen, bilimsel adı Helichrysum Arenarium olan ülkemizde ise adını renginden alan Altın otu Edirne’de kilosu 150 liradan satılıyor.

Covid-19 sürecinde sokağa çıkma yasağında bireylerin evde kalarak yaşadığı sindirim sistemi, cilt, kilo ve ödem problemlerinin doğal ilacı Altın otunu doktora danışılarak kullanılması öneriliyor. Edirne’de Altın otu hakkında vatandaların çok bilgisi olmadığı, ancak yinede kilosu 150, paketi 7 liradan satışa sunuluyor. Edirne Balıkpazarı Caddesi’nde aktarlık yapan Gökhan Baraz, Edirne’nin çok ilgisi olmamasına rağmen Altın otunun önemli bir ürün olduğu, böbrek sıkıntılarına ve kilo sorununa iyi geldiğini vurgularken, uzmanlarda pandemi döneminde evde kalan bireylerin mide ve bağırsak sorunu için Altın otu tüketmesinde faydalı olacağı konusunda vatandaşlara öneride bulundu.

“ÇOK ŞİFALI BİR OT”

Edirne Balıkpazarı’nda aktarlık yapan Gökhan Baraz “Fransızların sarı solmaz dediği Altın Otu. En çok böbreklerde bir sıkıntı varsa idrar yollarında gene boğaz ağrısında tedavi etme özelliği var. Aynı zamanda zayıflamaya da yarıyor, toksinde atıyor vücuttan. Kilosu 150 liradan satılıyor, paketler halinde de satılıyor. Edirne’de bu otun faydası ve özelliklerini çok bilen yok. Bulgar ve Yunan vatandaşlar biliyor mu desek, onlardan da bu ot hakkında ilgi yok. Zaten artık gelmiyorlar Edirne’ye. Ama bu Altın Otu’nun faydaları çok yüksek. Değerli bir ot. Değerinide bu otu kullanmış olan, yararını almış olanlar daha iyi bilir”dedi

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ÖDEM, YAĞ DÜŞMANI, MİDE VE BAĞIRSAK DOSTU”

Adını renginden alan Altın otunun sindirim sisteminin dostu olduğunu söyleyen uzmanlarda “ özellikle bu dönemlerde çok fazla evde kaldığımız için, kabızlık problemi yaşayan bireylerde sindirim sistemini iyileştirmesine yardımcı oluyor. Mide ve bağırsak dostu. Yemeklerden 1 saat önce bir fincan kadar içmek kabızlığa iyi gelir. Gebe ve çocuklarda kullanılmıyor, kronik hastalığı olan bireyler için ise doktora danışılarak kullanması öneriliyor. Sağlıklı bireyler ise bir tatlı kaşığı kadar kullanması uygun. En büyük özelliği ise ödem atması, idrar söktürücü ve hemoroid olan bireylerde hastalığın iyileşmesine karşı faydalı olarak ön görülüyor” şeklinde ifadelerine yer verdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.