DOLAR 32,5754 0.1%
EURO 35,0088 0.49%
ALTIN 2.430,170,30
BIST 9.753,970,33%
BITCOIN 2093853-3,70%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Altun, “Aşı kartı zorunlu olmalı”

Altun, “Aşı kartı zorunlu olmalı”

ABONE OL
30 Temmuz 2021 10:23
Altun, “Aşı kartı zorunlu olmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun yaptığı açıklama ile 2 doz aşısını olmuş aşı kartı olan vatandaşlar haricinde birçok yere giriş kısıtlamasının getirilmesi gerektiğini söyledi.

Ağustos Ayı’nın ortalarında vaka sayısının 50 binlere ulaşacağını dile getiren Prof. Dr. Altun, eğitim alanına da 12 yaş üstünün aşılanarak Sağlık Bakanlığı’nın okulları açık tutması için uygun politikalar izlemesi gerektiğini ifade etti.

Vaka artışının tehlikeli boyuta gittiğini söyleyerek kapalı yerlere aşı kartının zorunlu olmasını istediklerini belirten Gürcan Altun “Böyle giderse zaten Ağustos’un 10’unda 50 binli rakamları görürüz. Burada belli mekanlar konser salonu, sinemaya giriş, spor müsabaka yerleri gibi kapalı mekan ya da toplu mekanlara girişlerde mutlaka aşı karnesi sorgulaması getirilmek zorunda. En az 2 doz aşısını olmuş bunu belgeleyebilen insanların girişlerine izin verilmesi lazım” şeklinde önemli bir çağrıda bulundu.

“12 YAŞ ÜSTÜ AŞILANSIN, OKULLAR AÇIK KALSIN”

Eğitim alanında artık okulların kapanmaması için 12 yaş üstü çocukların aşılanmasını isteyen ve Sağlık Bakanlığının okullar için belli stratejiler koyması gerektiğinin altını çizen Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, “Geçtiğimiz bir buçuk yıl içerisinde en büyük zarar eğitim sektöründe oldu. Cehalet aslında bakıldığında Corona’dan çok daha kötü bir şey. Mutlaka bakıldığında okulların açılması gerekiyor. Eylül ayına kadar bütün öğretmenlerin, okul çalışanlarının ikinci doz aşılarının bitmesi ve dünyada şu anda 12 yaş üzerinde gençlerin aşılanmasına başlandı. Ülkemiz içinde bir an evvel bu yönde karar alınıp okul çağındaki 12 yaş üstü çocukların hepsinin aşılanması gerekiyor. Okullarımızın açık tutulması gerekiyor. Bu süreçte hem gençlerimizin kaybettikleri süreler ülkemiz açısından da bir sıkıntı eğitimdeki eksiklikleri nedeniyle, hem de kapalı kalmak nedeniyle bu çocuklarda ortaya çıkan bir takım ruhsal sorunlar var. O yüzden gençlerin etkilenmemesi için bu mutlaka önemli. Birtakım stratejileri de Sağlık Bakanlığı okullar için koyması lazım. Her okul için belli örnekler belirlenip iki haftada bir test alınıp bakılması vs. Gibi birtakım şeylerle nasıl izleyecekleri yönünde politika belirliyor olması gerek” dedi.

“MEZUNİYET SONRASI MESLEKTAŞLARI EKSİKLERİ SAPTAYIP GİDERMELİ”

Sağlık alanı başta olmak üzere birçok uygulamalı eğitim alması gereken öğrencilerin mezuniyet sonrası meslektaşları tarafından eksikliklerinin giderilebileceğini dile getiren Prof. Dr. Altun “Ne yazık ki bu süreçte olabiliyor bunlar. Şöyle ki aslında uygulamalı eğitim görülen Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri’ndeki öğrenciler kendi alanındaki uygulamalarla ilgili eğitimler için çağırıldılar. Bu yönde de bir kararı vardı. Tabi ki öğrencilerin kalabalık oluşu, o uygulamaları yapabilmek adına sıkıntı yaratıyor. Olması gereken mezuniyet sonrası birtakım eğitimler düzenleyerek yeni mezun olan o alandaki meslektaşlarının bilgi ve beceri eksikliklerinin neler olduğunu saptayıp, bu yönde mezuniyet sonrası bunları giderme yolunu tercih etmeliler” dedi.

“2 DOZ AŞISINI OLUP AŞI KARNESİ OLANLAR TOPLU MEKANLARA GİRİŞ İZNİ VERİLMELİ”

Ağustos ortasında vaka sayısının 50 bine ulaşacağını ve artık bunun önüne geçmek için birçok toplu mekana girişte aşı kartı gösterilme zorunluluğunun getirilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Altun, “Şu anda eğitim almak anayasal hak, bunu engellemek biraz sıkıntı yaratacak bir şeydir. Ama bir de dünyayı tehdit eden bir hastalık var. Sağlık Bakanlığı ilkeler belirlemek zorunda. 1 Temmuz sonrası biliyorsunuz vaka sayısı 4-5’e katlandı. Endişeli boyuta gidiyor. Böyle giderse zaten Ağustos’un 10’unda 50 binli rakamları görürüz. Burada belli mekanlar konser salonu, sinemaya giriş, spor müsabaka yerleri gibi kapalı mekan yada toplu mekanlara girişlerde mutlaka aşı karnesi sorgulaması getirilmek zorunda. Aksi halde bunlar hep sıkıntı yaratır. En az 2 doz aşısını olmuş bunu belgeleyebilen insanların girişlerine izin verilmesi lazım. Gençler bu ülkenin geleceğidir. Sosyal medyadan kirli bilgilerle kafalarında bir şey oluşması yerine bu alandaki meslek örgütlerinin açıklamalarına itibar etmeliler. Eğer eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmek istiyorlarsa, sağlıklarının iyi olmasını istiyorlarsa aşı olmak durumundalar. YÖK bir düzenleme yapacaktır. Aşı olmaya teşvik amaçlı böyle bir şey getirile bilinir mi? getirilebilir. Böyle durumlarda bireysel tercih değil zorunluk haline getirilmesi gerekiyor. Maske, mesafe, hijyen, aşı ama en temel aşı” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.