DOLAR 32,4522 -0.12%
EURO 34,8264 -0.53%
ALTIN 2.442,390,27
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076348-1,06%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altunhan o izne isyan etti!

Altunhan o izne isyan etti!

ABONE OL
9 Eylül 2022 10:41
Altunhan o izne isyan etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Otogar İşletmecisi Mustafa Altunhan, otobüsle adliye önüne gelerek otogarda taşımacılık yapan bir firmaya kent merkezinden şehirler arası yolcu taşımasına izni verildiğini iddia ederek duruma isyan etti. Altunhan, “Edirne’de çok büyük haksızlık ve adaletsizlik yaşanıyor. Otobüsümle Adliye Sarayı önüne gelerek adalet arıyorum” dedi.

Adliye önünden otobüsle basın mensupları ile birlikte otogara giden Otogar İşletmecisi Mustafa Altunhan, burada açıklamalarda bulundu.

Otogarda daha önce yazıhane problemi çıkaran firmaya kent merkezinden araç kalkış izni izni verildiğini öne sürerek, bunun yanlış olduğunu ve aynı imkanların kendisine sağlanması takdirde çocuk esirgeme kurumuna 10 milyon lira bağıştı bulunacağını söyledi.

 “EDİRNE’DE ADALETSİZLİK YAŞANIYOR”

Hakkını aradığını belirten Altunhan, “Edirne Otogarı’nda bir sürü esnaf var. 25-30 tane firma var. Biz de talep ediyoruz Edirne şehir merkezinden kalkmayı. Çünkü bir firmaya Edirne’nin içinden kalkış izni verildi. Buradaki otobüsçülere, minibüsçülere, taksicilere otogar esnafının, büfecisini, lokantacısını hiç kimse düşünmüyor mu? Bunlar insan değil mi? Bunların çolukları, çocukları yok mu? Devlet baba herkese eşit davranmak zorunda. Devlet baba herkesin çoluğunu çocuğunu düşünmek zorunda. Kimseyi mağdur edemez” dedi.

“AYNI İMKANLAR BANA SAĞLANSIN 10 MİLYON BAĞIŞLAYACAĞIM”

Altunhan, “Eğer aynı imkanlar bana sağlansa size samimiyetimle söylüyorum namusum şerefim üzerine yemin ediyorum bana böyle bir imkan sağlansa 10 milyon lira hemen çocuk esirgeme kurumuna bağışlarım. Huzurunuzda söylüyorum. 10 milyon lira. Çocuk Esirgeme Kurumu’na hemen bağışlarım. Edirne’nin merkezinde bir kalkış yeri, kim gösterirse, namus şeref sözü. 10 milyon liraya gideceğim, çocuk destekleme kurumuna mı? Kızılay’a mı? Nereye derlerse hemen”dedi

“SAVCI, POLİS NE ENTRİKALARI ÇÖZÜYOR BU OLAYI MI ÇÖZEMEYECEK?”

Kent merkezinden kalkış izni verilen firmanın yasağa rağmen belli bir taşımacılık sınırlarını ihlal ettiğini ve buna göz yumulduğunu öne süren Altunhan, “Bir de kaldı ki kaldı ki adı geçen firma Silivri’den öteye gidemez. Ama Beylikdüzü’ne kadar geliyor. Herkes göz yumuyor buna. Böyle bir şey var mı? Yani Silivri’de de polis var. Edirne’de de polis var. Her yerde polis var. Bin buradan arabaya. Ya bizim polisimiz. Savcımız. Neleri çözüyor ya? Ne entrikaları çözüyor? Bu niye çözülmüyor? Polisimiz isterse bu sahtekarlığı anında meydana çıkarır” dedi.

“MAĞDURİYETİM GİDERİLMEZSE ANKARA’YA GİDECEĞİM”

Mağduriyetinin giderilmemesi halinde, otobüsün içinde yatacağını ve adliye, emniyet ile valilik önünde sesini duyurmaya çalışacağını belirten Altunhan, “Sesimiz duyulmadı mı? Çekeceğim külliyenin önüne. Zaten şu anda otobüs giydirmelerimiz hazırlanıyor. 10 tane otobüse giydirme yapacağım. Nasıl bir adaletsizliğe uğradığımızı sizin manşetlerinizi de otobüslere yapıştıracağım. Bütün otobüslere burada yatacağına Ankara’ya doğru gitsinler. Bütün gazetecilerin yaptığı manşetleri hepsini böyle büyük büyük işte bu gazete böyle yazmış. Bu gazete böyle yapmış. Bütün otobüsler öyle donatıcağım. Adaletin uygulanmasını istiyorum. Başka hiçbir talebim yok” dedi.

“TRAFİKTEN 25 ARAÇ ÇEKTİK”

Otogarda kendi firmasına ait 25 otobüsün plakasını sökerek trafikten çektiğini belirten Altunhan, “Son zamandaki zamlar, işlerin azlığı ve bu korsan firmaların taşımacılığı nedeniyle 25 otobüsümüzü trafikten çekmek zorunda kaldık. Bakın arkadaşlar her otobüsümüzde 10-15 tana kadar haciz var. Böyle korsan araçlar araya girince bizim ekmeğimize kan doğruyorlar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.