DOLAR 32,3326 0.25%
EURO 35,0475 -0.23%
ALTIN 2.282,820,25
BIST 8.985,822,03%
BITCOIN 22801091,00%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Arasta esnafı onlardan rahatsız

Arasta esnafı onlardan rahatsız

ABONE OL
12 Kasım 2021 10:38
Arasta esnafı onlardan rahatsız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Arasta Çarşı Dernek Başkanı Adem Bayrak, Selimiye Cami çevresinin çalışmaları bittikten sonra müşterileri sürekli rahatsız eden cevşen ve yem satanlara çözüm bulunmasını istedi.

Cevşen ve yem satanların, Arasta Çarşısı’ndan alışveriş yapacak olan yerli yabancı turistlere zorla bir şeyler satmaya çalıştıklarını söyleyen Dernek Başkan Adem Bayrak, müşterilerin almak istemediğinde hakaret ve beddua ile karşılaştıklarını dile getirdi. Yetkililere seslenen Bayrak, Arasta Çarşısı’nı ekonomik olarak etkileyen bu problemin çevre düzenlemesi ile beraber düzenlenmesini istedi.

“ÇARŞININ EKONOMİSİNİ CEVŞEN VE YEM SATANLAR ETKİLİYOR”

Ekonomik olarak çarşının gelirinin yerli yabancı turist ve Edirnelilere kötü davranarak zorla bir şeyler satmaya çalışan cevşenci ve yemci kişilerce etkilendiğini dile getiren Adem Bayrak “Edirne olarak rahatsızlığımız var. İnsanlar, aracından indiği gibi 2 yemci 3 cevşen satan kişilerin adeta saldırısına uğruyor ve ‘Biz nereye geldik? Nasıl bir şehir?’ diyor. Cevşen almayanın arkasından beddua ediyorlar. ‘Şehit annesiyim, oğlum asker, kocam cezaevinde, üniversite de okuyan çocuğum var, iki tane yetimi var’ gibi duygu sömürüsü yapıyorlar, fal bakıyorlar. Polis geliyor kayboluyorlar polis gidince tekrar çıkıyorlar. Kadınlardan bir tanesi üstünü başını yırttı zabıta gelince çarşıya gelip bana tacizde bulundu’ diye bağırıp çağırdı. Hala o zabıta görevlisinin mahkemesi sürüyor. Zabıta polis devamlı yok. Polis ve zabıtanın 24 saat yan yana görev yapması lazım. Dünyanın her yerinde örnekleri var tezgahında oturuyor insanlar gelip isteyene veriyor yemi parasını öyle kazanıyor. Bizimkiler zorluyorlar almadıklarında hakaret beddua ediyor. Çevre düzenlemesi bittikten sonra belediye ve emniyet müdürlüğü protokol yapıp bir polis bir zabıta 24 saat yan yana görev yapması gerekiyor. Çünkü bazı hukuksal konularda zabıta karışıyor diğerine polis karışıyor. O nedenle ikisinin beraber gezip nöbet tutması lazım” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.