DOLAR 32,5689 0.13%
EURO 35,0030 -0.11%
ALTIN 2.441,490,23
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20962890,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asabi danışmana yeni görev

Asabi danışmana yeni görev

ABONE OL
30 Mart 2023 15:33
Asabi danışmana yeni görev
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hakan İşcan’ın başkan yardımcılığı görevine atanmasından sonra bu göreve hizmet alımı olarak işe alınırken, ‘çakma gazeteci’ olduğu anlaşılan Ediz Ün’ün getirildiği ortaya çıktı.

Tehdit suçu ile yargılandığı Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ne Avukatı Özlem Kezban Erdem aracılığı ile sunduğu savunmasında, Ediz Ün Edirne Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmakta olduğunu yazdı. Ediz Ün’ü, Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın milletvekilliği döneminde TBMM’nin vekillere tanıdığı genel hizmet sınıfında işçi statüsünde işe aldı.

ÇAKMA GAZETECİ ÇIKTI

Recep Gürkan’ın Edirne Belediye Başkanı olmasından sonra, Ediz Ün Edirne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün hizmet alımı ihalesinin teknik şartnamesinde, ‘5 yıl gazetecilik ve 5 yıl görsel medya deneyimi’ şartına işe alındı. Kamuoyunda bu işe alınmanın ‘Çakma Gazeteci’ olarak yansımasından sonra belediye yanlıştan dönerek Ün işten çıkarılarak yeni bir hizmet alımı ihalesi ile tekrar belediyede işe başlatıldı.

MAKAM ARABASI DA VAR

Edirne Belediyesi’ne hangi konulurda hizmet verdiği, bu güne kadar kaç rapor hazırladığı, hangi önerileri getirerek Edirne Belediyesinin hizmet kalitesinin arttırılmasına katkı sağladığı bilinmeyen Ediz Ün’e kiralanan 34 VY 0095 plakalı Clio otomobil tahsis edildi. Belediye hizmetleri yerine, daha çok özel işleri için otomobili kullanan ve yakıtı da belediye olanakları ile karşılanan araç ile başta Keşan’in düşman işgalinden kurtuluş törenine katılmak gibi bir özel işlerinde kullandığı basına yansıdı.

SİNİRLERİNE HAKİM OLAMIYOR

Tekirdağ Ziraat Fakültesi’ndeki eğitimi tamamladıktan sonra bir süre bir ilaç şirketinden satış temsilcisi ve tarım ürünleri pazarlamasında çalışan Ediz Ün, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finalinden sonra Milli Kaleci Volkan Demirel’e yönelik, “Volkan senin annen iyi bir insan ama sen nasıl bir karaktersin anlamadım. Türk futbolu umarım senin gibi pisliklerden kurtulur”şeklinde yorumu ile gündeme geldi. Ün bir süre öncede twitter hesabından tehditi ile gündeme geldi.

MAHKEMEYE YANLIŞ BİLGİ Mİ?

Edirne Belediye Başkanlığı kaynakları Ediz Ün’ün belediye özel kalem müdürlüğüne atandığı yönündeki bilgiyi doğrulamadı. Bilginin doğrulanmaması, tehdit suçundan yargılanan Ün’ün avukatı aracılığı ile mahkemeyi yanıltıcı beyanda bulunup bulunmadığı gündeme geldi.

İMAR SORUNU İÇİN İYİLİKSEVER

Edirne Belediyesi’nde hizmet kalitesinin ve standardının artması için vatandaşın işlemlerinin hızlandırılması amacıyla Ediz Ün elinden gelen her türlü katkı ve desteği de veriyor. Özellikle Edirne Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü’nde işlerin yoğunluğu nedeniyle uzun süre bekleyen vatandaşa yardım etmek için devreye girerek iyilik yapıp, yardım etmekten de geri kalmayan Ediz Ün’ün halka daha iyi hizmet için gözünü milletvekilliğine diktiği siyasi kulislerde konuşuluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.