DOLAR 32,5664 0.06%
EURO 35,0337 0.42%
ALTIN 2.428,030,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100232-3,44%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Asgari ücret enflasyona göre belirlenmeli”

“Asgari ücret enflasyona göre belirlenmeli”

ABONE OL
29 Haziran 2022 11:47
“Asgari ücret enflasyona göre belirlenmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hak İş Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan asgari ücrete belirlenen 6 aylık enflasyon üzerinden zam yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Hak İş Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Promet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Pazartesi günü Kabine Toplantısı’nın ardından Komisyonun bir araya geleceğini açıkladığını, bunun mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Asgari ücret belirlenirken enflasyon rakamlarının göz önünde bulundurulmasına dikkat çeken Başkan Emre Promet “Bir yıl süreyle tüm asgari ücretlilerden gelir vergisi alınmaması talebimiz var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan asgari ücrete belirlenen 6 aylık enflasyon üzerinden zam yapılmasını bekliyoruz. Bütün çalışanların ücretlerine özel olarak uygulanacak, onlara da aynı şekilde yansıyacak bir modeli gerçekleştirmeyi umut ediyoruz, istiyoruz ve bekliyoruz” şeklinde ifadelerine yer verdi

“ASGARİ ÜCRETE 6 AYLIK ENFLASYON ÜZERİNDEN ZAM YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

Hak-İş olarak son üç aydır komisyonun toplanmasına yönelik çağrıda bulunduklarını hatırlatan Hak İş Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, “Yaşanan yoğun fiyat hareketleri, yaşadığımız hızlı zamlar, önü arkası belli olmayan her gün değişen etiketler, fiyatlar, ocak ayında büyük umutlarla belirlediğimiz asgari ücreti anlamsız hale getirdi. Onun için bu çabamızın karşılık gördüğüne tanıklık etmek bizim için gurur kaynağı. Asgari ücretin, enflasyonun üzerinde bir rakama getirilmesi taleplerimizi yinelerken, toplu sözleşme sisteminde yer alan bütün işçilerin ücretlerinde bu yönde düzenleme yapılmasını beklemekteyiz. Bir yıl süreyle tüm asgari ücretlilerden gelir vergisi alınmaması talebimiz var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan asgari ücrete belirlenen 6 aylık enflasyon üzerinden zam yapılmasını bekliyoruz. Bütün çalışanların ücretlerine özel olarak uygulanacak, onlara da aynı şekilde yansıyacak bir modeli gerçekleştirmeyi umut ediyoruz, istiyoruz ve bekliyoruz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.