DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,8303 0.21%
ALTIN 2.513,041,16
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20895361,13%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ata tohumundan doğal ürünler

Ata tohumundan doğal ürünler

ABONE OL
22 Kasım 2022 12:45
Ata tohumundan doğal ürünler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkiz Evler de bulunan Mutfak Atölyesi’nde Edirne Belediyesi’nin Cumhuriyet Çiftliği’nde yetişen buğdaylardan elde edilen unlarla kursiyerlerin yaptığı hamur işleri ve ekmeklerin tanıtımı yapıldı.

Temin edilen doğal tohumları çoğaltma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, ata tohumundan üretilen buğdayın çevrildiği doğal unla yapılan sağlıklı ürünleri gelecek kuşaklara sunmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

“TÜM DOĞAL TOHUMLARI ÜRETİCİLERLE BULUŞTURUYOR VE GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, pasta yapımı ve sunumu kursuna katılan kursiyerlerin 2 aylık çalışma eğitimden hayata geçirdiği ürünleri sergilediklerini belirterek, “Sayın başkanımızın öncülüğünde başlatmış olduğumuz ata tohumundan ürettiğimiz buğdayımızı una çevirdik ve doğal unumuzdan üretmiş olduğumuz ürünleri bugün burada sizlerle buluşturacağız. Bizler de tadına bakacağız. Geçmişten gelen ve gelecek kuşaklara da sağlıklı ürünleri sunabilmek adına Edirne Belediyesi olarak çalışmalarımız devam ettiriyoruz. Temin etmiş olduğumuz tüm doğal tohumları çoğaltarak bizlerde üreticilerle buluşturuyoruz ve geleceğe sağlıklı tohumları taşımanın her türlü yolunu, yöntemini araştırıp çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ürünlerde yapmış olduğumuz çalışmalarımız sonucu olarak görmüş olduğunuz gibi ortaya çıktı. Tüm hocamıza da tüm kursiyerlerimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah 512 saatlik süren güzel çalışmalarının sonunda daha iyi ürünleri daha sağlıklı ürünleri, onlar da gerekli olan iş yerlerinde bütün ihtiyaç sahipleriyle oluşturacaklar. Hem aileleri kazanacak hem de Edirne’deki tüm tüketiciler daha sağlıklı ürünlerle buluşmuş olacaklar” diye konuştu.

“DOĞUM GÜNÜ PASTASI YAPMAK İSTERKEN KENDİMİ BU İŞİN İÇİNDE BULDUM”

Halk Eğitim Usta Öğreticisi Sema Örgün “Aktif olarak da 10 yıldır butik pastacı olarak Edirne’ye hizmet veriyordum. Ben de tıpkı kursiyerlerimiz gibi daha önce Halk Eğitimde 2 dönem pasta kursuna gittim. Sonrasında kendi denemelerimde oğlum için doğum günü pastası yapmak isterken kendimi bu işin içinde buldum. 10 yıldır da çok şükürler olsun devam eden sürekli müşterilerim var. Onları aynı kalitede hizmet vermeye devam ediyorum.  Bir ürünümüz kara buğday dediğiniz undan yapılan ürün bu kepekli undan yapılan ürün, diğer gördükleriniz normal undan yapılan ürünlerimiz.  Belediyemizin yetiştirdiği unla ürünler hazırladık. Herkese afiyet olsun. Desteklerinizi her zaman bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

Tanıtım sonrası kursiyerlerin doğal unla hazırladığı lezzetli ürünler, tadım yapanlar tarafından tam not aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.