DOLAR 32,4770 -0.09%
EURO 34,8140 -0.56%
ALTIN 2.441,790,24
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2079202-0,81%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atakan güven tazeledi

Atakan güven tazeledi

ABONE OL
21 Şubat 2023 11:31
Atakan güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

S.S. 29’uncu Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliğinin 2021-2022  yıllarına ilişkin 49’uncu Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan İsmail Atakan, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Trakya bölgesinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il ve ilçelerinde faaliyet gösteren 27 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi bulunan S.S. 29’uncu Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliğinin 49’uncu Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu Edirne’de bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kongreye, Çanakkale Bölge Birlik Başkanı İbrahim Ejder, Balıkesir Bölge Birlik Başkanı Erol Ayvaz, Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Esnaf Kredi Kefalet Başkanı Ayhan Can, ilçe oda ve kredi kefalet kooperatifleri başkanları, bazı banka müdürleri ile delegeler ve esnaflar katıldı.

Genel Kurulda konuşan S.S. 29’uncu Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı İsmail Atakan, yaşanan deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı, yaralılara da şifalar diledi.

Atakan, “Trakya bölgesinde Tekirdağ, Kırklareli, Edirne il ve ilçelerinde faaliyet gösteren 27 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin bulunduğu belirten Ayrıca Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde yeni bir esnaf kefalet kooperatifimizde kuruluşu gerçekleşmiş olup en kısa zamanda birliğimize kabulü gerçekleşecek ve kooperatiflerimizin sayısı 28 ‘e çıkacaktır. Türkiye Halk Bankası kaynaklarından kooperatiflerimiz kefaletiyle işletme kredileri, yatırım destek kredileri, ticari taşıt alım kredileri imkanı sunmaya devam etmektedir. 29’uncu Bölge birliğimize bağlı olan 27 adet kooperatiflerimizin tamamının   kredilerinin açıktır ve bütün kooperatiflerimiz Türkiye Halk bankası kaynaklarından yüzde 7,5 faiz oranıyla 60 aya kadar işletme kredisi, 120 aya kadar işyeri edindirme kredisi, 84 aya kadar   ticari araç alim   kredilerini periyodik olarak vermeye devam etmektedir. Son dönemde ülke genelinde 150 milyar Türk lirası gibi büyük bir rakamla esnaf ve sanatkarlarımızın desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu sebeple esnaf ve sanatkârlıklarımıza verilen desteklerin artması ile beraber esnaf ve sanatkarlarımızdan kooperatiflerimize gelen kredi taleplerinde geçmiş yıllara nazaran hızlı bir artış yaşandığı gözlenmektedir. Esnaf ve Sanatkarlarımızın desteklenmesi amaçlanan bu 150 milyarlık esnaf ve destek paketinden tüm kooperatifler ve kooperatiflere ortak olan esnaf ve sanatkarlar plasman sıkıntısı çekmeden önümüzdeki günlerde gelen taleplerin tamamına cevap verilecektir. Gerçekleştirmiş olduğumuz 2021-2022 yıllarına ait hesap dönemi ve 2023-2024 yıllarına ait gelecek dönem olağan genel kurul toplantımızın başta ülkemiz genelinde faaliyet gösteren tüm esnaf ve sanatkarımıza ve daha sonrada bölgemizde faaliyet gösteren tüm esnaf ve sanatkarlarımıza  hayırlara vesile olmasını diler, işlerinizde bol bereketli kazançlar dilerim” şeklinde konuştu.

Atakan’ın konuşmasının ardından divan başkanlığına TESKOM Yönetim Kurulu Üyesi 4. Bölge üyesi Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Bölge Birlik Başkanı Erol Ayaz, Divan Başkan vekilliğine TESKOM Yönetim Kurulu Üyesi 8. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İbrahim Ejder, Katip üyeliklerine de Çorlu Esnaf Kredi Kefalet Başkanı Osman Tunca, Keşan Esnaf Kredi Kefalet Başkanı Serhad Sezen oy birliği ile seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan kongrede toplantının koordinatörlüğünü ve sunuculuğunu yapan İpsala Esnaf kerdi Kefalet Başkanı İlhan Dalkıran tarafından gündem maddeleri (Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu faaliyet raporları) okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim ve Denetim Kurulunun ibrasından sonra kürsüye gelen Başkan Atakan yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bizleri akladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” dedi.

Daha sonra tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan İsmail Atakan ve ekibi güven tazeledi.

Güven tazeleyen S.S. 29’uncu Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı İsmail Atakan’ın listesi şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu: İsmail Atakan, İbrahim Erdem Çobanoğlu, İlhan Dalkıran, Ayhan Can, Halil Kahraman, Ali Rıza Eti, Ümit Leventer, Atilla Gülşen, Ali Özen, Ümit Gökmen, Hasan Dükanlı

Denetim Kurulu: Fahri Özkan, Hasan Bahri Korkmaz, Yunus Atay

Merkez Birliği Temsilcileri: İsmail Atakan, İbrahim Erdem Çobanoğlu, İlhan Dalkıran, Ümit Leventer

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.