DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2059422-0,63%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atatürk Bulvarı’nda çalışmalar sürüyor

Atatürk Bulvarı’nda çalışmalar sürüyor

ABONE OL
1 Eylül 2023 12:18
Atatürk Bulvarı’nda çalışmalar sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk Bulvarı’nda başlatılan İçme Suyu Şebekesi yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Halkımız çeşmeden tertemiz, sağlıklı su içsin diye aşkla çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Edirne Belediyesi, altyapı çalışmaları kapsamında 10 Ağustos tarihinde Atatürk Bulvarı’nda önemli bir çalışma başlatmıştı. Atatürk Bulvarı’nda İçme Suyu Şebekesi İmalatına tüm hızıyla devam eden ekipler, eski boruları, 500 ve 600 mm çapındaki Düktil borularla değiştiriyor. Trafiği engellememek adına bölüm bölüm gerçekleştirilen çalışmalar kısa sürede tamamlanıyor. Kazılan bölüm yine Edirne Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlanarak yol vatandaşların kullanımına açılıyor. Bu çalışma Atatürk Bulvarı boyunca devam edecek, düktil borular, eski Carrefour kavşağından Buçuktepe’de bulunan 5 bin metreküplük kapasiteye sahip depoya bağlanacak.

Yapılan çalışmanın Edirne’nin geleceği için çok önemli olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Şehir genelinde yaygınlaştırdığımız bu düktil borular, kanserojen madde içermeyen ve son derece sağlıklı borular. 100 yılı aşan uzun bir ömre de sahip. Yüksek çekme mukavemeti ile yüklere, basınca, vakuma ve yüksek korozyon dayanaklı, katodik koruma gerektirmiyor. Ayrıca insan sağlığına uygun iç kaplama ile suyun kalitesi koruyormuş olacağız” dedi.

Atatürk Bulvarı’ndaki çalışmanın 10 Ağustos tarihinde Atatürk Anıtı civarında başladığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İçme Suyu Şebeke İmalatında ekiplerimiz şuanda Ayşekadın’da meyve heykelinin oraya kadar ilerledi. Ekiplerimiz, trafiği engellememek, vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışmalarında bölüm bölüm ilerliyor. İmalatı tamamlanan bölgeye yine ekiplerimiz tarafından asfalt atılıyor. Kısa sürede çalışmaları tamamlayarak, bölgeyi trafiğe açıyoruz.  Bu çalışma Atatürk Bulvarı boyunca devam edecek, düktil borular, eski Carrefour kavşağından Buçuktepe’de bulunan 5 bin metreküplük kapasiteye depoya bağlanacak” dedi.

Çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Halkımız çeşmeden tertemiz, sağlıklı su içsin diye aşkla çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Erasta AVM önünde önemli bir çalışmaya başladıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Buradaki göllenmeleri önlemek için Yağmur Suyu Toplama Hattı çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz, buradaki çalışmayı tamamlandığında bu bölgede eskiden oluşan göllenmeler de son bulacak” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.