DOLAR 32,4522 -0.12%
EURO 34,8264 -0.53%
ALTIN 2.442,390,27
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076348-1,06%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ateş savaşçıları evine döndü

Ateş savaşçıları evine döndü

ABONE OL
13 Ağustos 2021 10:36
Ateş savaşçıları evine döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’den orman yangınlarına destek için giden ve Muğla’nın Milas İlçesi dahil yangın bölgelerinde 11 gündür alevlerle mücadele eden Edirne İtfaiye ekipleri, kente dönüşlerinde alışkılarla karşılandı. Aynı zamanda 3 kadın itfaiyeci de ilk kez Edirne itfaiyesine dahil oldu.

Yangın bölgelerine destek için giden Edirne İtfaiye ekibi görevini başarıyla yerine getirerek kente dönüş yaptı. İtfaiye ekipleri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yardımcıları Ertuğrul Tanrıkulu, Selçuk Çakır, Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel ve mesai arkadaşları tarafından İtfaiye Müdürlüğü önünde alkışlarla karşılandı.

“SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”

Her daim ekipleri de orman yangınlarını da yakından takip ettiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Evinize hoş geldiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Türk milletinin doğal afetlerde, sıkıntılı günlerde nasıl bir arada olduğunun, nasıl kenetlendiğinin en güzel örneklerinden birini verdiniz. Yardıma muhtaç olanın, yardıma ihtiyacı olanın anında yanında olabileceğinizi gösterdiniz. Zor durumda olan insanların, doğanın, canlıların, ağaçların, kuşların, börtü-böceklerin. Hiçbir canlı ayrımı yapmadan ihtiyacı olduğunda orada olmayı vazife bildiniz. Kendi yaşamınızı belki de riske atarak, hiçbir şey düşünmeden, kahramanca, gözü kara bir şekilde, cesurca oradaki canlıların, insanların yardımına koştunuz. Yaklaşık 11 gündür oradasınız. Canla başla mücadele ettiniz. Hepinizin o temiz yüreklerinden öpüyorum. Bizi gururlandırdınız, mutlu ettiniz. Sürekli oradaki belediye başkanlarımızla görüştüm. Sürekli oradaki durumunuzu takip ettim. Sizle telsizle de görüşme yaptık ama onlardan da hem haberlerinizi aldım hem bölgedeki durumu görüştüm. Tüm belediye başkanlarımızın teşekkürü var sizlere. Mutlaka bu çabalarınız tüm arkadaşlarımıza, tüm çalışanlara; özellikle gençlere ve çocuklara örnek olacak. Türk milletinin zor günlerde nasıl kenetlendiğinin örneği olacak. Önümüzdeki dönemlerde gençlerimize, çocuklarımıza anlatılacak kahramanlık hikayeleri, destanları yazdınız. Çok sağ olun, var olun. Sizi canı gönülden alkışlıyorum” dedi.

“TÜM GÖREVLERE İŞTİRAK ETTİK”

Muğla Milas Orman yangınlarında görev yapan ekipten itfaiye eri Yavuz Duman, “Muğla Milas ve birçok yerde bulunduk. Koordinasyon merkezinin verdiği bütün görevlere iştirak etik. Santral bölgesinde görevliydik. Türk Evler, Akçakaya, Fesleğen ve Bayır Mahallelerinde görev yaptık. Çok şükür can kaybı ya da mal kaybı olmadı. Doğa maalesef tahrip oldu. Canlılarda aynı şekilde. Birçok acılar gördük. Gururluyuz. İnşallah milletimiz bu acıları bir daha yaşamaz” dedi.

“EDİRNE’NİN İLK KADIN İTFAİYECİLERİ”

Edirne İtfaiyesi’ne katılan 3 yeni kadın itfaiyeciden biri olan Simge Akbulut, İzmir’den geldiğini belirterek, “Bu mesleği seviyorum, baba mesleği zaten. Bende babamın mesleğini yaptığım için gurur duyuyorum şanda. Edirne’nin ilk kadın itfaiyecisi olduğumuz gururluyuz” dedi.

Edirneli Ülkü Karagülle de “Aslen meslekten değilim ama yangınların bu kadar fazla olduğu bu dönemde bende çalışmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Edirneli Nuray Söner ise “Benim için manevi değeri çok yüksek bir meslek. Edirne belediyesinin sunduğu imkanlar doğrultusunda başvurdum bende. Burada olduğum için çok gururluyum. Bu mesleği yapabileceğime inandığım için başvurdum ve şu an buradayım. Mutluyum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.