DOLAR 32,4956 0.32%
EURO 34,7407 0.37%
ALTIN 2.409,091,23
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1842992-6,42%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atmaca, “Edirne’yi alacağız, şüphemiz yok”

Atmaca, “Edirne’yi alacağız, şüphemiz yok”

Partisinin “Millet-Vekili Buluşmaları” kapsamında Edirne’ye gelen TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, yerel seçimleri işaret ederek, “İnşallah yerel seçimde Edirne'yi alacağız, ondan şüphemiz yok. Tabi biz bugün Türkiye'deki bütün İl ve ilçelerde tek başımıza girme hazırlığı içerisindeyiz” dedi.

ABONE OL
27 Kasım 2023 16:10
Atmaca, “Edirne’yi alacağız, şüphemiz yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde siyasi partiler çalışmalarını hızlandırırdı. Saadet Partisi Meclis grubu da ‘Millet-Vekili Buluşmaları’ kapsamında 81 ilde vatandaşlar ile bir araya geliyor. Bu kapsamda Edirne’ye gelen TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

“MİLLET İTTİFAKI CUMHURİYET TARİHİNDEKİ EN ÖNEMLİ SİYASİ OLAYLARDAN BİRİDİR”

Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, “Millet-Vekili Buluşmalı” kapsamında Edirne’ye geldiğin belirterek, “Ülkemiz önemli süreçlerden geçiyor. Daha çok çalışmamız, daha çok uğraşmamız gerekiyor ki bu kötü gidişe de kısmen de olsa engel olabilme adına çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde belki en önemli siyasi olaylardan biri yaşandı. Her ne kadar toplumumuz tarafından derece de destek bulmadıysa da o hareketin mükemmelliği bence örtülmemesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk defa altı siyasi parti masa etrafında toplanıp toplumun bütün sorunlarını tartışabildi. Ve fikir birliğiyle bir sonuca varak ülkeleri bu çok kıymetli bir çalışmaydı. Malumunuz olduğu üzere öncelikle başkanlık sistemiyle ilgili problemleri dile getirme onu alternatif bir yönetim önerimi ve birebir yaşanmakta olan problemlerle ilgili çözüm arama adına ilk bu ittifak oluşmuş, akabinde seçimle buluşturulmuş, ama maalesef seçimde umulan elde edilemedi. Ama ifade ettiğim gibi bu seçimde amaçlanan sonuca ulaşmamış olması yapılan o mücadelenin huzuru ya da boş olduğunu ifade etmez. O çok değerli bir mücadeleydi” dedi.

“BİZ CHP HÜKÜMET PROGRAMI İÇİN DEĞİL, OLUŞUMUNDA KATKI VERDİĞİMİZ HÜKÜMET PROGRAMI İÇİN İTTİFAK İÇİNDEYDİK”

Millet İttifakı’nın siyasi tarihte çok önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Atmaca, “Özellikle bir kısım grupların Saadet Partisi’nin CHP’ye destek verdiği yönündeki sözlere cevaben bunu ifade ediyorum. Biz CHP’nin hükümet programı yürürlüğe girsin diye destek vermiş değiliz. Biz içinde bulunduğumuz, oluşumunda katkı koyduğumuz hükümet programının hayata geçmesi adına o ittifakın içerisinde bulunduk. Yine Cumhurbaşkanlığında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verişimizin de sebebi, yönetimi paylaşacağına dair verdiği sözlerdir. Yani kazanması durumunda diğer diğer beş siyasi partinin genel başkanı da yetkili bir cumhurbaşkanı yardımcısı sıfatıyla yönetime ortak olmuş olacaktı. Yani Millet İttifakı’nda hem programa hem yönetime ortaklık söz konusu idi. Bunun aynısını Cumhur İttifakı için ifade etmek mümkün değil. Cumhur İttifakı’nı oluşturan bileşenlerin hiçbiri ne hükümet programına ne uygulanan siyasete, ne politikaya ne de yönetime ortak değillerdi. Ben sonuca ulaşmamasına rağmen toplumda oluşturduğu birbirini anlama, birbirine kabullenme ve birlikte olma özelliğini ben önemsiyorum ve inanıyorum ki ilerleyen süreçte mutlaka bu toplumda daha yaygın, daha etkili bir alan bulacaktır” dedi.

“BİZ HALA MECLİSTE DEVLET BAHÇELİ’NİN KENDİ YERİNDEN BİZ VERDİĞİ YERDE OTURUYORUZ”

Atmaca, “İçerisinde grubumuza verilen yerle ilgili devam eden bir sıkıntımız var. Şu anda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin kendi yerinden bize verdiği bir yerde oturuyoruz. Halbuki meclis geleneği açısından her yeri grubun önden başlamak üzere arkaya doğru devam eden bir yer tahsil edilmesi gerektiğini bize hala bu yere verilmiş değil” diye konuştu

“REZERV ALANIN TANIMINI DEĞİŞTİRDİLER”

Yürürlüğe giren kentsel dönüşümde yapılan kanun değişikliğine değinen Atmaca, “Biz uyardık orada sesimizin geldiği, gücümüzün yettiği kadar bağırdık ama maalesef hiçbir etki edemedik. Bu artık milletin mülkiyet hakkına gasptır. Özellikle rezerv alan diye ifade edilen alanın tanımı değiştirildi. Ve kamusal olmayan alanları da içine aldı. Yani bugün kentsel dönüşüm başkanlığı, şu içinde bulunduğumuz mahalleye gelip, rezerv alanlara tespit edip, burayı kamulaştırma hakkına sahip. Sizin hiçbir itiraz hakkınız yok. İçinde sizin mülkünüzün riski olmasa bile bunu bir anlam ifade etmiyor. Bunları rezerv alan ilan edip, akabinde kamulaştırıp, imara açıp istediği müteahhite verebilmek gibi bir fırsatta oluyor” dedi

“FİLİSTİN ÖNERGEMİZ, AK PARTİ’NİN MUHALEFET ÖNERGELERİNE NASIL BAKTIĞINI ORTAYA ÇIKARDI”

Filistin için önerge verdiklerini, ancak AK Parti cephesinin reddedemeyeceği için kendilerine teklifi geri çekmeleri için geldiklerini anlatan Atmaca, “AK Parti’nin bir anlayışı var. Muhalefetten gelen önerileri yöntemini kabul etmek onların haddi değil. Bunu anlamak mümkün değil. Örneğin, malumunuz olduğu üzere 6 Ekim’de, 7 Ekim’de işte Gazze’de bir vahşet başvurumu varmış. Hepimizi çok çok derinden üzmüştür. Mecliste ilk genel kurulu toplantısının öncesi, önerge vererek Filistin’le ilgili bir ortam yapılması talebinde bulunduk. Bu önergemizin meclis başkanlığına sunulmasından kısa bir zaman sonra hemen AK Parti ve MHP grubu bizleri ziyaret ederek bu önergeyi geri çekmemiz istendi. Bunun sebebi şu, biz önergeyi verirsek kabul vermek istemedikleri için ret vermek de işin işlerine gelmiyor. Bizden rica ettikleri bu önergeyi geri çekin, biz perşembe günü bunu hep birlikte verelim. Şimdi bu ortak bir konu. Bu da bunların, muhalefetin faydalı ya da yararlı önergelerine veya tekliflerine nasıl baktıklarını ortaya koyan bir durumdur” diye konuştu

“YEREL SEÇİMDE EDİRNE’Yİ ALACAĞIZ”

Yerel seçimde Saadet Partisi’nin izleyeceği yolun sorulması üzerine Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, “İnşallah yerel seçimde Edirne’yi alacağız ondan şüphemiz yok. Bir kere yerel seçim farklı bir format, yani genel seçim gibi değildir. Tabi biz bugün Türkiye’deki bütün İl ve ilçelerde tek başımıza girme hazırlığı içerisindeyiz. Her yerde biz kendi adaylarımızı tespit etme ve onlarla seçime girmek büyük bir çalışma içerisindeyiz. Seçim sonuç alma sanatıdır. Lokal bir kısım temaslar mutlaka olabilir. Ama genel bir ittifak olması söz konusu değil. Bu onlar için de aynı şeydir. Yani her yerde birlikte gireceklerini ben zannetmiyorum. Ama ifade ettiğim gibi hedef sonuç almaksa bir kısım yerlerde bir kısmı bir dirsek temasları olabilir. Biz zaten Gelecek Partisi’yle birlikte mecliste beraberiz. Onunla ilgili birçok yerde birlikte gireceğimizi zaten ifade etmiştik. O münasebette biz bu tür oluşmalara kapalı değiliz. Biz sonuca bakarız. Yani bizim bu memlekette bu millete bir faydamız dokunacaksa eğer herkesle birlikte oluruz. Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur.  Biz, İYİ Parti gibi hiçbir şekilde hiçbir ittifak içinde olmayacağız demedik. Yani siyasi partiler seçim için vardır. Seçimin sonuç almak için vardır” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.